Ο νέος επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος αναμένεται να στείλει επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα για να διαμαρτυρηθεί για την τοποθέτηση του κόμματος «Σπαρτιάτες» ακριβώς πίσω από τα έδρανά τους.

Ο νέος σχεδιασμός όσον αφορά την χωροταξία των κομμάτων στη Βουλή οδήγησε τους Σπαρτιάτες πίσω από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις στο κόμμα της Κουμουνδούρου, μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Στην συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ο Αλέξης Τσίπρας παίρνοντας τον λόγο είπε ότι από την Γαλλική Επανάσταση και μετά είθισται η Αριστερά να κάθεται στην αριστερή πλευρά της Ολομέλειας, η Δεξιά στην δεξιά πλευρά και οι νεοναζί στα άκρα.

Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι δεν θα στηρίξει την εκλογή αντιπροέδρου της Βουλής από τα ακροδεξιά κόμματα Σπαρτιάτες και Νίκη.

Όπως προέκυψε από τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, η αξιωματική αντιπολίτευση, με αυτή την απόφαση, στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα πως δεν προτίθεται να νομιμοποιήσει την ακροδεξιά εκπροσώπηση στο Κοινοβούλιο.