Στη μεταρρυθμιστική ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη εστιάζει το Bloomberg σημειώνοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ανεβάζει ταχύτητα στην έναρξη της δεύτερης θητείας του σε μια προσπάθεια να κεφαλαιοποιήσει την επιβλητική κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ώστε να βάλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τα χρόνια της κρίσης.

Στέλνοντας σαφές μήνυμα στους επενδυτές, ο 55χρονος πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να προβεί σε πρόωρη αποπληρωμή διμερών δανείων διάσωσης από ευρωπαϊκές χώρες ύψους 5,3 δισεκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ καθόρισε τα σχέδια για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας της Ελλάδας έως το τέλος του έτους – μια συμβολική στιγμή για τη χώρα 13 χρόνια μετά την υποβάθμιση της αξιολόγησης της πιστοληπτικής της ικανότητας στην κατηγορία «σκουπίδια», σημειώνει το πρακτορείο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg παρουσίασε μια σειρά σχεδίων και στόχων για την επόμενη τετραετία ώστε να εδραιωθεί η θέση της Ελλάδας στην ΕΕ μετά την πολύχρονη οικονομική κρίση. Δεσμεύτηκε ότι τα εισοδήματα των Ελλήνων θα πλησιάσουν σημαντικά εκείνα των υπόλοιπων Ευρωπαίων κι ότι θα επιταχύνει το ρυθμό αποπληρωμής κρατικών χρεών, ενώ θα δώσει ώθηση στη χρήση της πράσινης ενέργειας και θα αυξηθούν οι ελληνικές εξαγωγές από το 50% στο 60% του ΑΕΠ.

«Είναι μια δέσμευση προς τους επενδυτές», είπε ο Μητσοτάκης στην τηλεόραση του Bloomberg στην Αθήνα. «Το θέμα δεν είναι απλώς η διαχείριση, ή να παίξουμε άμυνα, αλλά να αλλάξει η χώρα».

Πηγή: iefimerida.gr