Σχολιάζοντας την ανακοίνωση αποχώρησης του Ανδρέα Λοβέρδου από το ΠΑΣΟΚ  λένε στη Χ. Τρικούπη πως «κανείς δεν τα έβαψε μαύρα, αλλά μας αιφνιδίασε»

Το πρωί, ένας άνδρας της προσωπικής ασφάλειας του Ανδρέα Λοβέρδου έφερε στη Χ. Τρικούπη την επιστολή του και την παρέδωσε χέρι με χέρι στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Στην άκρως εμπιστευτική αυτή επιστολή εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να αποχωρήσει από τα όργανα.

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ στο “αντίο” Λοβέρδου

«Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και κρίνεται από αυτές». Αυτό ήταν το πρώτο σχόλιο από Χαριλάου Τρικούπη σχετικά με την παραίτηση Λοβάρδου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η επιστολή έφτασε στα γραφεία του κόμματος σχεδόν ταυτόχρονα με τη δημοσιόποίηση της στα ΜΜΕ.

«Κάθε στέλεχος συμμετέχει οικειοθελώς και όταν η βούληση παύει, μπορεί να αποχωρήσει»

Το «στοίχημα» του ΠΑΣΟΚ για μια μεγάλη πρωταγωνίστρια κεντροαριστερά δεν είναι προσωπικό, δεν είναι 15 παλαιότερων στελεχών. Είναι ένα κρίσιμο πολιτικό «στοίχημα», υποστήριξε ο Δημήτρης Μάντζος αναφερόμενος στην παραίτηση Λοβέρδου, την οποία χαρακτήρισε οικειοθελή.

«Κάθε στέλεχος συμμετέχει οικειοθελώς, ανεξαρτήτως των προσόντων και των περγαμηνών σε ένα κόμμα. Μπορεί να συνεισφέρει, μπορεί να είναι και υποψήφιος αρχηγός ή βουλευτής. Όταν η βούληση αυτή παύει, μπορεί να αποχωρήσει. Η ζωή είναι μια μακρά συνέχεια επιλογών, οι οποίες αξιολογούνται κάθε φορά», συνέχισε στον ίδιο τόνο ο κ. Μάντζος ο οποίος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ επέμεινε στο ότι το άνοιγμα του ΠΑΣΟΚ δεν απευθύνεται σε στελέχη, αλλά σε όλους του πολίτες τους οποίους θέλει να εμπνεύσει με το πρόγραμμά του και το σχέδιό του για τη χώρα.

Χαμηλούς τόνους και στοιχεία προβληματισμού στην αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη αναμένει από τη Χαριλάου Τρικούπη το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Ζέφη Δημαδάμα. «Η αποχώρηση στελεχών δεν είναι λόγος πανηγυρισμού αλλά προβληματισμού, ακόμη κι αν έχουμε διαφωνίες…», αναφέρει με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα.