Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, φιλοξενήθηκε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» η οποία σχολίασε τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό της στη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Βουλής. Μάλιστα, η κυρία Κωνσταντοπούλου κατονόμασε την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας για τις αποδοκιμασίες.

«Τέσσερις άνδρες, δύο αρχηγοί κομμάτων και δύο βουλευτές, το έκαναν πριν από μένα και μόνο σε μένα, που μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, υπήρξε αντίδραση και bullying από την πτέρυγα της ΝΔ. Ήταν στημένη η αντίδραση από την ΝΔ, ενώ ήταν γνωστό ότι θα το κάνω, γιατί το είχα πει στον κ. Τασούλα και μου είχε απαντήσει πως κάτι τέτοιο είναι ευπρόσδεκτο», σχολίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Για τις επόμενες παρεμβάσεις του κόμματος στην Βουλή, η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι «στην διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων, με βάση την κοινοβουλευτική διαδικασία θα πρέπει να μπορούν να μιλήσουν και οι 8 βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας, όμως βλέπω ότι γίνονται διεργασίες για να μην μιλήσουν όλοι».

Αναφερόμενη στον ορυμαγδό σχολίων που προκάλεσε η δήλωση της Τζώρτζιας Κεφαλά για τους Σπαρτιάτες, αλλά και η αμφίεση της στην τελετή ορκωμοσίας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι «ένας άνθρωπος στοχοποιείται από ένα πρόσωπο που εκφράζει φασιστικές νοοτροπίες όπως ο κ. Τζήμερος και μάλιστα με ακραίες σεξιστικές εκφράσεις. Μια νέα βουλευτής, που είναι καλλιτέχνης με εγνωσμένη διαδρομή που δεν μπορεί με τίποτα να την ταυτίσει ούτε με φασισμό ούτε με ναζισμό ούτε με την Χρυσή Αυγή, από ένα πρόσωπο που εκφράζει φασιστικές απόψεις. Στην συνέχεια επιχειρήθηκε να ταυτιστεί με ένα κόμμα που έχει φασιστικές απόψεις».

«Νομίζω ήταν μια λάθος ερμηνεία μιας αυθόρμητης διατύπωσης και αυτό διευκρινίστηκε με τοποθέτηση της κ. Κεφαλά που δεν αφήνει κανένα περιθώριο. Αν ενοχλεί η Τζώρτζια Κεφαλά που φόρεσε πράσινο ρούχο και δεν ήταν comme il faut και δεν ενοχλούν κάποιοι γραβατωμένοι που παραβιάζουν κανόνες…», προσέθεσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σε σχόλιο του Γιώργου Παπαδάκη ότι πολλοί προσπαθούν να «τσουβαλιάσουν» την Πλεύση Ελευθερίας με άλλα μικρά κόμματα, ως ακραίο κόμμα, η κ. Κωνσταντοπούλου αποκρίθηκε ότι «επιχειρείται αλλοίωση της πραγματικότητας. Η Πλεύση Ελευθερίας είναι το μοναδικό γνήσιο κίνημα, που αναφέρεται στις αρχές της ισότητας και της διαφάνειας και οι εκλεγμένοι βουλευτές της αυτό αναδεικνύουν. Ως θεσμικό και κοινοβουλευτικό κόμμα αποδέχονται την Ελληνική Λύση του κ. Βελόπουλου και είναι ακραία η Πλεύση Ελευθερίας; Είναι προβληματικό αυτό που συνέβη χθες και συνολικότερα είναι σημαντικό να δοθεί έμφαση στην κοινωνική εκπροσώπηση και όχι στις εντυπώσεις. Εγώ αισθάνομαι ότι κάποιοι θέλουν να απαξιωθεί εντελώς το κοινοβούλιο για να κυβερνά ανενόχλητη και χωρίς κοινοβουλευτικό έλεγχο η κυβέρνηση».