Την πρόθεσή του να γνωριστεί λίαν συντόμως με τον Ηλία Κασιδιάρη εξέφρασε σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό ο επικεφαλής των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, ενώ την άποψη του εξέφρασε και για τις ΛΟΑΤΚΙ κοινότητες, το pride και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Θέλω να γνωριστούμε με τον Ηλία Κασιδιάρη, έχει καλές ιδέες και δεν σκότωσε τον Φύσσα». Με αυτή την ομολογία ως προς την στάση του απέναντι στον Ηλία Κασιδιάρη, ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» Βασίλης Στίγκας αναφέρθηκε στο ζήτημα της εμπλοκής του καταδικασμένου για την διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», Κασιδιάρη, στην εκλογή του κόμματος ως πέμπτη δύναμη στη Βουλή.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, ο έγκλειστος Ηλίας Κασιδιάρης δεν είχε ανάμειξη με τον κόμμα των «Σπαρτιατών» και την ψήφο εμπιστοσύνης, όπως είπε, που τους έδωσαν 250.000 πολίτες. «Δεν έχω συναντηθεί ούτε μία φορά με τον Ηλία Κασιδιάρη ούτε ποτέ έχω μιλήσει μαζί του» είπε και σημείωσε ότι «ποτέ δεν ήμουν αγνώμων, όταν ένας άνθρωπος μου έκανε καλό τον ευχαριστούσα και ποτέ δεν τον ξεχνάω».

Αναλυτικότερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Βασίλης Στίγκας ανέφερε. «Δεν μπορώ να πω ότι δεν έχει καλές ιδέες ο Ηλίας Κασιδιάρης. Βέβαια, δεν συμφωνώ σε όλα μαζί του, όπως συνέβαινε και με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ή τον Γιώργο Καρατζαφέρη» είπε ο κ. Στίγκας. «Δεν έχω συναντηθεί ούτε μία φορά με τον Ηλία Κασιδιάρη ούτε ποτέ έχω μιλήσει μαζί του», σημείωσε όμως ότι «ποτέ δεν ήμουν αγνώμων, όταν ένας άνθρωπος μου έκανε καλό τον ευχαριστούσα και ποτέ δεν τον ξεχνάω», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Αναφορικά με την πρωτόδικη καταδίκη του Ηλία Κασιδιάρη για την διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, ο Πρόεδρος των Σπαρτιατών, αφού επανέλαβε αρκετές φορές ότι δεν είναι νομικός, είπε, μεταξύ άλλων, «σαν πολίτης πως το βλέπω: δεν σκότωσαν κανέναν άνθρωπο, υπήρχαν άλλες καταστάσεις. Εννοώ, ο Κασιδιάρης δεν σκότωσε τον Φύσσα. Το πρωτόδικο δικαστήριο είπε ότι διηύθυνε τη Χρυσή Αυγή που σκότωσε τον Φύσσα. Δεν είμαι νομικός».

«Και ένας φυλακισμένος κομμουνιστής να ήταν και μου έλεγε “σε στηρίζω και συμφωνώ με τις απόψεις σου”, “ευχαριστώ” θα έλεγα, έχω φίλους αριστερούς που συμφωνούμε σε πολλά πράγματα» είπε ο κ. Στίγκας, προσθέτοντας, αναφορικά με την στήριξη του Ηλία Κασιδιάρη στο κόμμα του, ότι «δεν μπορεί κανένας να αφαιρέσει την επιθυμία ενός ανθρώπου, έστω και στη φυλακή, έστω και στο Αλκατράζ».

Συνεχίζοντας τις αναφορές στον Ηλία Κασιδιάρη και το κατά πόσον μπορεί ποτέ να διεκδικήσει εκείνος θέση και ρόλο στους Σπαρτιάτες, ο πρόεδρος του κόμματος είπε «δεν μπήκαμε στη Βουλή μόνο λόγω του Ηλία Κασιδιάρη. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να ζητήσει κάτι ο Κασιδιάρης αν βγει από την φυλακή. Εγώ μπήκα μπροστά με τους Σπαρτιάτες και μας ψήφισαν 250.000 άνθρωποι. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι ένα λαϊκό κίνημα με συμμετοχή όλων των πολιτών. Εγώ είμαι αρχηγός, ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν μπορεί να γίνει αρχηγός στο κόμμα. Τους Σπαρτιάτες τους διοικώ εγώ». Εντύπωση πάντως προκάλεσε και η επιθυμία του για τον Ηλία Κασιδιάρη ότι «θέλω να βγει (ενν. από την φυλακή), να πάμε να φάμε, να μιλήσουμε, να γνωριστούμε, όπως κάνουν όλοι οι πολιτισμένοι άνθρωποι. Το κόμμα ήταν ένα δίκτυο κοινωνικής δράσης, το έφτιαξα το 2017 και το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη το 2020. Δεν έχει μιλήσει κανείς για την φιλανθρωπική δράση μας».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στις ΛΟΑΤΚΙ κοινότητες και τάχθηκε κατά του Pride, του γάμου ομόφυλων ζευγαριών, αλλά ακόμη και του δικαιώματος να εκφράζονται ελεύθερα δημοσίως. Την ίδια ώρα, αναφερόμενος στους ομοφυλόφιλους ανθρώπους, έκανε λόγο για «χαλάρωση των θεσμών και της ηθικής».

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό» του ΑΝΤ1, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση τουΚυριάκου Μητσοτάκη πως ο γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είναι στη στρατηγική της κυβέρνησης, πράγμα που ανέφερε και σε συνέντευξη στοBloomberg, είπε «Ο κ. Μητσοτάκης έχει λύσει όλα τα προβλήματα της χώρας και ασχολείται με άλλα θέματα που δεν βοηθούν την ελληνική κοινωνία και δεν βοηθούν τη χώρα».

Στη συνέχεια, ο Βασίλης Στίγκας είπε: «Δεν έχω πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους, αρκεί να μην εμπλέκονται παιδιά. Ένας ομοφυλόφιλος δεν θα μπορούσε να γίνει βουλευτής στους Σπαρτιάτες. Με ενοχλεί η χαλαρότητα των θεσμών. Η gay παρέλαση είναι κάτι φυσιολογικό; Και να έχουν εικόνες αγίων στα απόκρυφα σημεία τους; Θα τρελαθούμε; Υπάρχει δυνατότητα του ανθρώπου να εκφράζεται, αλλά δεν μπορεί να εκφράζεται δημοσίως για κάτι που πιστεύει αυτός. Δεν με πειράζει κάποιος που κάνει κάτι στο σπίτι του, αρκεί να μην εμπλέκονται παιδιά. Εμένα με ενοχλεί να βλέπω δύο άνδρες να φιλιούνται στον δρόμο».