Φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση με πουρνάρια και ξερά χόρτα στην περιοχή Μηλάκι του δήμου Αλιβερίου – Κύμης στην Εύβοια.

Η φωτιά είναι μακριά από το εργοστάσιο της ΔΕΗ ενώ κινείται σε δύσβατο σημείο και καίει κοντά στις εγκαταστάσεις της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ Ηρακλής.

Ο αντιδήμαρχος Αλιβερίου Νίκος Μπαράκος δήλωσε στο evima.gr, πως η νύχτα θα είναι δύσκολη καθώς η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η φωτιά είναι σε πλήρη εξέλιξη. Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύουν κατοικίες, ωστόσο είναι σε πολύ δύσκολο σημείο το οποίο δεν μπορούν να πλησιάσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Είμαστε σε επιφυλακή και θα είμαστε όλο το βράδυ».

Υπενθυμίζεται πως άμεσα κινητοποιήθηκαν 55 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα αλλά οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα.

Λόγω της νύχτας στο σημείο επιχειρούν μόνο επίγειες δυνάμεις ενώ νωρίτερα επιχείρησε και ένα αεροσκάφος. Παράλληλα στην κατάσβεση συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.