Προανακριτική εξέταση για υποβάθμιση περιβάλλοντος σχετικά με την ανακύκλωση στη Θεσσαλονίκη διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, μετά από σχετική καταγγελία της αντιπολίτευσης του δήμου Θεσσαλονίκης.

Το ζήτημα ανέδειξε με τοποθετήσεις αλλά και με επίσημη καταγγελία ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη», Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο οποίος βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο ΑΤ Λευκού Πύργου για κατάθεση.

Όπως αναφέρει στην Karfitsa.gr για την εξέλιξη της υπόθεσης, έχει στη διάθεσή του βιντεοληπτικό υλικό από το απόγευμα του Μ. Σαββάτου, όπου ένα απορριμματοφόρο έριχνε τα ανακυκλώσιμα υλικά μαζί με τα συμβατικά απορρίμματα. Βιντεοληπτικό υλικό υπάρχει επίσης και από συνομιλία με τους εργαζόμενους του δήμου.

«Καταγγείλαμε τα ζητήματα στην εισαγγελία, ζητώντας να ερευνηθούν πιθανές ποινικές ευθύνες του δήμου. Καταγράψαμε συγκεκριμένο απορριμματοφόρο το απόγευμα του Μ. Σαββάτου να ρίχνει από τους υπόγειους κάδους τα συμβατικά με τα ανακυκλώσιμα υλικά. Το έχουμε ξαναδεί. Το έχουν καταγγείλει πολίτες», σημειώνει ο κ. Τρεμόπουλος.

«Σκαστή παρανομία» – Βολές προς τη δημοτική αρχή

Ο ίδιος κατέθεσε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής διαδικασίας και την Ειδική Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για τη Διαχείριση των Αποβλήτων. Μάλιστα απηύθυνε δριμύ κατηγορώ στη δημοτική αρχή για «σκαστή παρανομία» αλλά και στον ίδιο το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

«Μετά από τέσσερα χρόνια η διοίκηση του δήμου, παρότι στην αρχή ο κ. Ζέρβας είχε αναλάβει προσωπικά την καθαριότητα, απέτυχε. Απέτυχε να προσφέρει στους πολίτες μια πόλη καθαρή και ταυτόχρονα να τους σέβεται. Μεγάλο μέρος των δημοτών, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, κάνουν την ανακύκλωσή τους. Με αυτές τις πρακτικές αναπτύσσεται ένας κυνισμός του στιλ “τι νόημα έχει να τα διαχωρίσουμε;” Έτσι πηγαίνουν όλα μαζί», τονίζει.

Διαβάστε περισσότερα στην karfitsa.gr: