Δεν μπορεί να γίνει ανεκτό τίποτα λιγότερο από το να ανακοινώσει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης όλες τις προσλήψεις και την εξασφάλιση όλων των αναγκαίων μέσων που χρειάζεται άμεσα το ΕΚΑΒ, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ειδικότερα σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει: «Κως, Χαλκιδική, Νέα Μάκρη, Θάσος, Περιστέρι, Εύβοια, Λέσβος. Κάθε μέρα, σε όλη τη χώρα συνάνθρωποι μας χάνουν τη ζωή τους αβοήθητοι περιμένοντας ένα ασθενοφόρο. Δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά. Πρόκειται για το αποτέλεσμα εγκληματικών επιλογών και παραλείψεων της κυβέρνησης της ΝΔ στη Υγεία». Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι «είναι ντροπή για ένα πολιτισμένο κράτος εν έτει 2023 να πεθαίνουν άνθρωποι στις καρότσες αυτοκινήτων επειδή δεν υπάρχουν διαθέσιμα ασθενοφόρα να τους μεταφέρουν έγκαιρα σε ένα νοσοκομείο».

«Το μόνο που έχει να κάνει σήμερα ο κ. Μητσοτάκης στις προγραμματικές του δηλώσεις είναι να ανακοινώσει όλες τις προσλήψεις και την εξασφάλιση όλων των αναγκαίων μέσων που χρειάζεται άμεσα το ΕΚΑΒ. Τίποτα λιγότερο δεν μπορεί να γίνει ανεκτό», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.