«Κεντρικές προτεραιότητες το νέο μισθολόγιο των δημόσιων υπαλλήλων και μέτρα για τη θωράκιση έναντι της ακρίβειας»

Ο αναβαθμισμένος Θανάσης Κοντογεώργης, πλέον υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ από γενικός γραμματέας Συντονισμού, μιλάει στην «Political» για τις αξιόπιστες και αποτελεσματικές δομές που δημιουργήθηκαν την προηγούμενη τετραετία στην προεδρία της κυβέρνησης, οι οποίες μπορούν πλέον να επιταχύνουν την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου.

Ταυτόχρονα, αναφέρει τα επόμενα μέτωπα της κυβέρνησης αλλά και την «ελευθερία» που έχει πλέον το κυβερνητικό επιτελείο να σχεδιάζει μόνο του το μέλλον της χώρας απαλλαγμένο από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας.

Συγχρόνως αναφέρει δύο πεδία όπου θα δούμε «επιμονή» από το επιτελείο και αυτά είναι η δημόσια διοίκηση και η δημόσια υγεία. Θεωρεί επίσης πολύ σημαντικό να υπάρχει σοβαρή αντιπολίτευση με ρεαλιστικές προτάσεις για τα προβλήματα των πολιτών.

Τέλος, απαντάει για το θέμα του εκλογικού νόμου, το οποίο θεωρεί ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με συγκυριακό τρόπο και αναφέρει τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο Βίλνιους ως το ορόσημο για τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης των δύο χωρών.

Διαβάστε τη συνέντευξη στο  www.political.gr