Ως πράξη απελευθέρωσης χαρακτήρισε την παραίτησή του από το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ σημείωσε ότι έγινε με τρόπο βελούδινο όπως το επέλεξε ο ίδιος, καθώς δεν είχε διάθεση για αντιδικίες με το κόμμα, στο οποίο πέρασε όλη του της ζωή.

Πρόσθεσε ότι αποχώρησε επειδή δεν είναι σωστό να δημιουργεί πρόβλημα στο κόμμα εκφράζοντας τις απόψεις του καθώς έχει «διαφορετική αντίληψη για πάρα πολλά πράγματα».

Τόνισε ότι οι κεντρικές του θέσεις εκτέθηκαν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με την επιστολή που του απέστειλε, για την οποία ζήτησε να είναι ακρως εμπιστευτική, «γιατί έτσι έπρεπε».

«Έγραψα στη δημόσια ανακοίνωση ότι είναι αμιγώς πολιτικοί οι λόγοι, δεν θα τους πω» τόνισε.

Για το πολιτικό του μέλλον ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι δεν εγκαταλείπει την πολιτική, παραμένει «απολύτως ενεργός πολιτικά» και πρόσθεσε ότι έχει επιλέξει κάποια θέματα στα οποία θα επικεντρωθεί, χωρίς να είναι φλύαρος, όπως η εξωτερική πολιτική, η υγεία, η συνταγματική αναθεώρηση και τα πανεπιστήμια εντός και εκτός του πλαισίου συζήτησης για την συνταγματική αναθεώρηση.

Για το ενδεχόμενο συμπόρευσης με τη ΝΔ είπε ότι έχει ακούσει πολλά, αλλά δεν απάντησε, ούτε θα απαντά, «όμως θα διατυπώνω τις απόψεις μου, με βάση τις απόψεις μου θα κριθούν κάποια πράγμα που έχουν κάνουν με το μέλλον» όπως είπε.

«Είμαι πολιτικός και έτσι θα ολοκληρώσω το βίο μου, μην νομίζουν ότι ο Λοβέρδος εγκατέλειψε» σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι η απόφασή του για αποχώρηση είχε ληφθεί, αλλά η προεκλογική περίοδος δεν επέτρεπε να ανακοινωθεί και πως θα ήταν πιο δύσκολη η θέση του αν είχε εκλεγεί βουλευτής.

Για τη φωτογραφία με τον Άδωνι Γεωργιάδη είπε ότι δεν είχε κανένα άλλο νόημα και ότι ο κ. Γεωργιάδης τον κάλεσε όπως όλους τους προηγούμενους υπουργούς Εργασίας.

«Ήμασταν δύο ξένοι στο ίδιο κόμμα για πολιτικούς λόγους, το ΠΑΣΟΚ έληξε» κατέληξε.