Στιγμές μεγάλης αγωνίας επικρατούν στον Άγιο Χαράλαμπο Μάνδρας με το πύρινο μέτωπο, που εκδηλώθηκε στα Δερβενοχώρια, να μαίνεται ανεξέλεγκτο και τις φλόγες να φτάνουν στα πρώτα σπίτια του χωριού.

Να σημειωθεί πως οι εκκενώσεις συνεχίζονται, ενώ αστυνομικοί έχουν ήδη απομακρύνει παιδιά από σπίτια κρατώντας τα στην αγκαλιά τους. Την ίδια στιγμή, υπάρχει μέριμνα και για τα ζώα, τα οποία επίσης μεταέρονται σε αφαλή σημεία για να μην κινδυνεύσουν από την πύρινη λαίλαπα.

Νωρίτερα, μήνυμα από το 112 για εκκένωση προς Ελευσίνα εστάλη στους οικισμούς Νέα Ζωή και Νέος Πόντος, λόγω της μεγάλης φωτιάς στα Δερβενοχώρια. Υπενθυμίζεται, ακόμη, ότι λίγο μετά τις 13:30 μήνυμα από το 112 για εκκένωση των οικισμών Παλαιοχωρίου, Πανοράματος, Αγίας Σωτήρας και Πουρνάρια εστάλη στους κατοίκους.

Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Ελευσίνας Θηβών από τον κόμβο της Μάνδρας προς Θήβα και στα δύο ρεύματα. Σε αυτή την πυρκαγιά επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 75 οχήματα, ενώ το κινητό επιχειρησιακό κέντρο Όλυμπος βρίσκεται στην περιοχή για τον συντονισμό τους. Από αέρος επιχειρούν έντεκα αεροσκάφη και εννέα ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό».