Κακή είναι η εικόνα της φωτιάς τόσο στο μέτωπο των Δερβενοχωρίων, η οποία πλέον έφθασε στη Νέα Ζωή Μάνδρας, όσο και στο μέτωπο του Λουτρακίου.

 

Η φωτιά στη Νέα Ζωή Μάνδρας καίει ανεξέλεγκτα και μάλιστα ακούγονται και εκρήξεις, ενδεχομένως από μετασχηματιστές.

Εν τω μεταξύ, μέτωπο φωτιάς κινείται και προς την περιοχή Τσακάλι στη Μάνδρα, περικυκλώνοντας ουσιαστικά την πόλη.

Στις αυλές των σπιτιών η φωτιά στο Λουτράκι
Ομως, στις αυλές των σπιτιών βρίσκεται η φωτιά και στο Λουτράκι. Βίντεο που προέβαλε η ΕΡΤ δείχνει τη φωτιά να κινείται γρήγορα και να περνά μέσα από τις γραμμές του προαστιακού, ενώ πλησιάζει και την εθνική οδό, η οποία χθες έκλεισε για αρκετές ώρες εξαιτίας της πυρκαγιάς.

Δραματική έκκληση στους κατοίκους: «Εκκενώστε!»
Υπενθυμίζεται πως στις 13:25 οι κάτοικοι της Νέας Ζωής και του Νέου Πόντου είχαν ειδοποιηθεί με μήνυμα από το «112» να εκκενώσουν τις συγκεκριμένες περιοχές και να μετακινηθούν προς Ελευσίνα.

Αστυνομικοί κάνουν έκκληση στους κατοίκους της Νέας Ζωής που έχουν παραμείνει στην περιοχή, παρά το μήνυμα από το «112», να εκκενώσουν.

Έκκληση κάνει και η Πολιτική Προστασία προς τους κατοίκους της Νέας Ζωής Μάνδρας και Νέου Πόντου Ελευσίνας που παραμένουν στις οικίες τους, ενώ έχει δοθεί από το «112» μήνυμα απομάκρυνσης, να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών και να φύγουν από τα σπίτια τους.

Μάλιστα, γίνεται ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στο σημείο, για να τους πείσουν να απομακρυνθούν.

Ο Αρτοποιός, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, σε δηλώσεις του στο Open ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Από τις 13:25 είναι σε ισχύ μήνυμα του 112 που καθοδηγεί με ασφάλεια τους πολίτες προς την Ελευσίνα. Οι κάτοικοι της Μάνδρας και της Νέας Ζωής να απομακρυνθούν προληπτικά τώρα προς Ελευσίνα. Απομακρυνόμαστε σε ασφαλή χώρο».

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής πρόσθεσε ότι η πυρκαγιά είναι κοντά και μέσα στον οικιστικό ιστό, επαναλαμβάνοντας την έκκληση οι κάτοικοι να απομακρυνθούν αμέσως.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή τη στιγμή επιχειρούν τέσσερα ελικόπτερα, τέσσερα αεροσκάφη και ένα συντονιστικό.

 

Προσπαθούν να πείσουν μοναχές να εγκαταλείψουν μοναστήρι
Την ίδια ώρα, να πείσουν μοναχές να εκκενώσουν μοναστήρι στη Μάνδρα προσπαθούν αστυνομικοί, όπως ενημερώνει η ΕΛ.ΑΣ. μέσω Twitter.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να βρίσκονται στην περιοχή, ώστε να παρέχουν βοήθεια σε όλους τους πολίτες.


Το tweet της αστυνομίας

«Αστυνομικοί καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να πείσουν μοναχές να εκκενώσουν μοναστήρι στην Μάνδρα. Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν αστυνομικές δυνάμεις για την παροχή βοήθειας στους πολίτες», αναφέρει το tweet της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σημειώνεται πως παραμένει κλειστή η Παλαιά Ε.Ο. Ελευσίνας-Θηβών, ενώ κλειστές για τα οχήματα είναι και οι έξοδοι της Αττικής Οδού προς Μάνδρα και Μαγούλα, αντίστοιχα.

Οι παρακάτω φωτογραφίες και βίντεο δείχνουν το μέτωπο της φωτιάς που έφθασε στη Μάνδρα:

 

Δραματικές εικόνες από τη φωτιά στη Μάνδρα

 

Βοήθεια από Γαλλία

O υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράρ Νταρμαρέν, έκανε γνωστό πριν από λίγο ότι «με εντολή του Γάλλου προέδρου, η Γαλλική Πολιτική Προστασία θα στείλει βοήθεια στην Ελλάδα 2 καναντέρ, 1 αεροπλάνο αναγνώρισης και 18 πυροσβέστες».