Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης και το χειροκρότημα των 158 βουλευτών της η κυβέρνηση και άρχισε να υλοποιεί το πρόγραμμά της. Κατά τη διάρκεια της τριήμερης συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων του πρωθυπουργού ακούστηκαν πολλά και διάφορα από όλες τις πτέρυγες της Βουλής των οκτώ κομμάτων.

Όλοι οι βουλευτές, αλλά ιδιαίτερα πολύ οι αρχηγοί, είχαν κάτι να πουν. Να αναπτύξουν τις θέσεις τους. Να βγάλουν από μέσα τους αυτό που τους βασάνιζε. Και κάποιοι να μας συστηθούν από την αρχή. Να μιλήσουν για αγάπη, όπως η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, που μας είπε πως «η αγάπη είναι εκείνη που μετακινεί βουνά»! Κάποιοι άλλοι θέλησαν να μας πουν πως δεν έχουν σχέσεις με τρίτα πρόσωπα, όπως ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, που προσπάθησε να μας πείσει πως δεν…γνωρίζει τον έγκλειστο στις φυλακές Ηλία Κασιδιάρη, αφού ούτε λεφτά του έδωσε, ούτε και προέτρεψε τους δικούς του να τον ψηφίσουν. Ένας άλλος, ο πρόεδρος του κόμματος ΝΙΚΗ μάς έδειξε το πόσο πολύ πιστεύουν εκείνος και οι δικοί του στον Θεό. Κάποιοι μας μίλησαν για την πατρίδα, θέλοντας έτσι να μας κάνουν να πιστέψουμε πως αυτοί είναι περισσότερο πατριώτες από όλους μας. Το ΚΚΕ ασχολήθηκε ιδιαίτερα πολύ με τα κόμματα που έχουν απλώσει τα «πλοκάμια» τους στα…δικά του χωράφια! Το ΠΑΣΟΚ μίλησε… «περί ανέμων και υδάτων». Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τα έβαλε και πάλι με τον κακό Μητσοτάκη, που από…δικά του λάθη χάθηκαν χιλιάδες ζωές από τον κορονοϊό και από τα δυστυχήματα. Για την ταμπακιέρα ούτε λόγος!

Ουδείς αναφέρθηκε στα μέτρα που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέπτυξε στην ομιλία του και ζήτησε από τους βουλευτές να τα ψηφίσουν. Ήταν σαν να μην τα άκουσαν! Να μην κατάλαβαν τίποτα! Σαν να ήταν σε άλλο…γήπεδο και έβλεπαν…διαφορετικό αγώνα! Μάλιστα, όταν στο τέλος, με τη…λήξη του αγώνα, τους ρώτησαν για το αποτέλεσμα, εκείνοι σφύριζαν αδιάφορα. Δεν πήραν χαμπάρι τι έγινε. Δεν γνώριζαν όχι τους…σκόρερ, αλλά ούτε και το σκορ. Πλήρης αδιαφορία! Και αυτό στη Δημοκρατία είναι κακό, δυστυχώς!

Εκείνο πάντως που όλος ο κόσμος πλέον συζητά είναι πως και τα επτά κόμματα της αντιπολίτευσης δεν άκουσαν τα μέτρα υπέρ των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των γυναικών, της υγείας, της παιδείας, των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας. Χαμπάρι δεν πήραν για τα μέτρα που πρότεινε κατά της ακρίβειας ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στόχος και σκοπός του πρωθυπουργού είναι να σταματήσει «αυτό το κακό» που μαστίζει και τρώει τα σωθικά των Ελλήνων καταναλωτών. Δεν μπορεί να χρειάζεσαι να πληρώνεις για τα απαραίτητα αγαθά 50 ευρώ την ημέρα! Είναι αδιανόητο!

Δεν μπορώ να καταλάβω,όμως, γιατί σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε, είπε «όχι» σε αυτά τα μέτρα που ήταν όλα υπέρ των εργαζομένων και των συνταξιούχων; Τους οποίους θέλοντας να υπερασπιστεί η αντιπολίτευση κατασπάραζε με κάθε ευκαιρία την κυβέρνηση. Την έβαζε στο τοίχο και την πυροβολούσε ανηλεώς. Γιατί, λοιπόν, είπε «όχι»; Έκανε αντιπολίτευση για την…αντιπολίτευση; Ή πιστεύει πως με αυτά τα μέτρα δεν λύνεται το πρόβλημα; Τι από όλα αυτά συμβαίνει τελικά;

Ο λαός, πάντως, πιστεύει πως τα κόμματα που έλεγαν ότι στηρίζουν τον εργαζόμενο, τον συνταξιούχο και κόπτονται, προτάσσοντας τα στήθη τους για να σταματήσει η ακρίβεια, όταν είδαν, όταν κατάλαβαν, όταν διαπίστωσαν πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη βρήκε λύσεις και τις πρότεινε στη Βουλή, έδειξαν τον πραγματικό εαυτό τους. Το…έβαλαν στα πόδια!Έδειξαν πως όλα τα έκαναν για τα «μάτια του κόσμου» και μόνο για να αποσπάσουν κάποιες ψήφους. Ευτυχώς που ο λαός το κατάλαβε εγκαίρως και έδωσε την απάντησή του.

Τι δεν καταλαβαίνετε εκεί στην αντιπολίτευση;

 

Γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο