Εφιαλτική παραμένει η κατάσταση στην Κάρυστο της Εύβοιας, με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις και τις φλόγες να απειλούν τους οικισμούς, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Εκτός από τη μάχη με τις φλόγες που δίνουν από χθες οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις, αγνοείται και ένας 41χρονος κτηνοτρόφος από την περιοχή σύμφωνα με το evima.gr.

Ο 41χρονος έφυγε χθες το μεσημέρι από το σπίτι του την ώρα που ξέσπασε η φωτιά και σύμφωνα με πληροφορίες κατευθύνθηκε προς το μαντρί του, καθώς ανησυχούσε για τα πρόβατά του.

Από χθες η οικογένειά του αναζητά τον 41χρονο άνδρα, ωστόσο δεν έχουν κάποιο νέο στοιχείο στις έρευνες εντοπισμού του συμβάλουν η Πυροσβεστική και η Αστυνομία.

«Δίνουμε μια πραγματική μάχη σε όλα τα μέτωπα» λέει ο περιφερειάρχης Στερεάς

«Δίνουμε μια πραγματική μάχη σε όλα τα μέτωπα» σημείωσε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Στερεάς, Φάνης Σπανός, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και πρόσθεσε: «Μπορέσαμε να συγκρατήσουμε την ορμή της φωτιάς στην Κάρυστο προς το χωρίο Ποτάμι και εν μέρει προς το χωριό Πλατανιστός. Είναι ανεξέλεγκτο το μέτωπο προς το χωρίο Λιβάδι και την Κάρυστο, αλλά απέχει από κατοικημένες περιοχές».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, οι επίγειες και οι εναέριες δυνάμεις μπόρεσαν και περιόρισαν τη φωτιά στον Κοντοδεσπότι της Εύβοιας και ήδη την έχουν οριοθετήσει, ενώ πριν λίγο οριοθέτησαν άλλη μία φωτιά που εξερράγη στη Ριτσώνα της Εύβοιας και χρειάστηκε επέμβαση επίγειων και εναέριων δυνάμεων.

Ποιες περιοχές εκκενώθηκαν

Έτσι εντολή εκκένωσης για προληπτικούς λόγους για την περιοχή Άγιοι της Ευβοίας εκδόθηκε από το 112 και ζητά από όσους βρίσκονται εκεί να κατευθυνθούν προς Κάρυστο. Νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης από το 112 στους κατοίκους του χωριού Πλατανιστός. Ο οικισμός δεν διατρέχει άμεσο κίνδυνο. Το μέτωπο είναι μεγαλύτερο των 5 χιλιομέτρων και η φωτιά κατευθύνεται προς Λιβάδι, Καστρί και Πλατύ Γιαλό.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε προχωρήσει μερική εκκένωση των οικισμών και υπάρχει ετοιμότητα για να φύγουν και οι υπόλοιποι κάτοικοι εάν οι φλόγες επεκταθούν» υπογραμμίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Ξυπόλητος.