Ενημέρωση για την πορεία των έργων ύψους 17 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής, μέσω προγραμμάτων και εργαλείων χρηματοδότησης (ΠΕΠ Αττικής, ίδιοι πόροι, κ.τ.λ.π.) στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας, είχε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, κατά την επίσκεψη του στην περιοχή, ενώ με το δήμαρχο Λάμπρο Μίχο και εκπροσώπους φορέων συζήτησαν για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

 

Στο πλαίσιο της περιοδείας, τον κ. Πατούλης εκτός από το δήμαρχο και τους συνεργάτες του, συνόδευσαν οι αντιπεριφερειάρχες Δυτ. Τομέα Α. Λεωτσάκος, Παιδείας Χ. Αλεξανδράτος, ο διευθυντής Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Αλ. Καλογερόπουλος και ο περιφερειακός σύμβουλος Αθ. Βαθιώτης.

Ο κ. Πατούλης ξεκίνησε την περιοδεία από το έργο κατασκευής υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων και διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων σε χώρους πρασίνου, αναψυχής και άθλησης με επεμβάσεις στο μεταξύ τους οδόστρωμα, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ. Ανάλογου προϋπολογισμού ήταν και το επόμενο έργο για τη δημιουργία νέων πεζόδρομων και συντήρησης παλαιών στο πλαίσιο της αναβάθμισης του αστικού ιστού με χώρους πρασίνου, όδευση τυφλών, ράμπες Α.Μ.Ε.Α. και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού σε διάφορες οδούς.

 

Στη συνεχεία μετέβη στο υπό εξέλιξη έργο για την βιοκλιματική αστική ανάπλαση της οδού Π. Π. Γερμανού, με προϋπολογισμό 4.500.000 ευρώ.

 

Επισκέφθηκε τα ολοκληρωμένα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή Γέφυρας οδού Σαράφη που αφορούν στην κατασκευή δικτύου ομβρίων με αποδέκτη τον υφιστάμενο συλλεκτήρα επί της οδού Σίφνου, ένα έργο προϋπολογισμού, 713.400 ευρώ.

 

Επιθεώρησε τις ολοκληρωμένες αναπλάσεις εννέα παιδικών χαρών του Δήμου προϋπολογισμού 220.100 ευρώ, ενώ παρακολούθησε και τις εργασίες για την ανάπλαση της Πλατείας Δημαρχείου, προϋπολογισμού 581.000 ευρώ, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και χώρους για στάθμευση και επαναφόρτιση ηλεκτρικών ποδηλάτων.

 

Στο δημαρχείο, ο περιφερειάρχης συζήτησε με τον δήμαρχο Λ. Μίχο για τις δυνατότητες υλοποίησης νέων έργων στην επόμενη προγραμματική περίοδο. Σε δηλώσεις που ακολούθησαν εξέφρασε την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα της δημιουργικής συνεργασίας Δήμου και Περιφέρειας, η οποία αποτυπώνεται με τα πολλά και σημαντικά έργα που υλοποιούνται στην πόλη όπως είναι: Τα μεγάλα έργα υποδομών για την αντιπλημμυρική θωράκιση, τα έργα ανάπλασης, αλλά και δράσεις που αφορούν σε ζητήματα κοινωνικής μέριμνας. Επίσης η προώθηση ζητημάτων για την προστασία και τη διαχείριση του περιβάλλοντος, όπως η δημιουργία γωνιών ανακύκλωσης, η διάθεση δωρεάν σύγχρονων απορριμματοφόρων για την συλλογή βιοαποβλήτων και καφέ κάδων κλπ.

 

Ο δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας, αναγνώρισε ότι οι μεγάλες παρεμβάσεις που γίνονται με την χρηματοδότηση της Περιφέρειας σε επίπεδο υποδομών, δράσεων και υπηρεσιών οδηγούν σε μια καλύτερη καθημερινότητα για τους πολίτες. «Είχαμε την ευκαιρία με τον Περιφερειάρχη να δούμε από κοντά έργα τα οποία έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται στο στάδιο υλοποίησης αλλά και να επικαιροποιήσουμε αυτά που έχουν προγραμματιστεί. Ευελπιστούμε η πολύ καλή και εποικοδομητική μας συνεργασία να συνεχιστεί προκειμένου να δημιουργήσουμε μια φωτεινή εικόνα για το Δήμο μας και να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την ποιότητα ζωής των ανθρώπων της πόλης μας», επισήμανε ο κ. Μίχος.