Ο κ. Χαρίτσης μιλώντας στον ραδιοφωμνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5» ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ο κ. Μητσοτάκης πριν λίγο καιρό μιλούσε για κοσμογονία στην πολιτική προστασία. Απέναντι σε μια αδιανόητη καταστροφή, βρισκόμαστε με έναν παντελώς απροετοίμαστο κρατικό μηχανισμό. Έχουμε ένα επιτελικό κράτος που έχει καταρρεύσει και έχει αφήσει την κοινωνία στο έλεός της».

Ο Αλ. Χαρίτσης σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε χθες κοινοβουλευτική ερώτηση σχετικά με την αξιοποίηση των διαθέσιμων κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για δράσεις πολιτικής προστασίας και τη δημιουργία των αναγκαίων υποδομών για την ασφάλεια των πολιτών και την ανθεκτικότητα της κοινωνίας, καθώς φαίνεται ότι τα κονδύλια αυτά ακόμα δεν έχουν αξιοποιηθεί».

Χαρίτσης: Άμεση ανάγκη για Εθνικό σταρτηγικό σχέδιο αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής

Ο Αλ. Χαρίτσης υπενθύμισε ότι «το Σχέδιο Goldammer που εκπόνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει μείνει στα συρτάρια» και τόνισε ότι «θα πρέπει να υπάρξει, με την συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, ένα σοβαρό Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, με όρους προστασίας των τοπικών κοινωνιών και των οικοσυστημάτων. Ένα Σχέδιο το οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ ούτε την ικανότητα ούτε την βούληση έχει να υλοποιήσει».

Σε σχέση με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που ψηφίστηκε χθες μετά τα μεσάνυχτα, ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι «Η κυβέρνηση κινήθηκε για ακόμη μία φορά με αλαζονεία στο νομοσχέδιο με το οποίο υποτίθεται θα έκλεινε την μισθολογική ψαλίδα μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων της χώρας μας και του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Στην πραγματικότητα η ενίσχυση που αφορά την πλειοψηφία των δημόσιων υπαλλήλων πρόκειται για ψίχουλα, αφού ανέρχεται στα 1,5 ευρώ μόλις την ημέρα». «Την στιγμή που την περίοδο 2010-2014 είχαν υποστεί καθίζηση των μισθών τους κατά 40%» πρόσθεσε.

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την έκρηξη του πληθωρισμού μοιράζοντας επιδόματα

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να αντιμετωπίζει τις συνέπειες της έκρηξης του πληθωρισμού μοιράζοντας επιδόματα, όπως με την παράταση του market pass, αντί να προχωρήσει σε μέτρα όπως η μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ και η αύξηση των ελέγχων στην αγορά» τόνισε ο κ. Χαρίτσης και σχολίασε χαρακτηριστικά ότι «η Επιτροπή Ανταγωνισμού παρακολουθεί ως θεατής την αισχροκέρδεια στην αγορά και την καρτελοποίηση βασικών αγορών της ελληνικής οικονομίας».

Σχετικά με την νέα έξωση μονογονεϊκής οικογένειας σήμερα το πρωί, ο κ. Χαρίτσης επισήμανε ότι «βρισκόμαστε στα προεόρτια μιας τεράστιας κοινωνικής κρίσης με την πλήρη άρση προστασίας της α’ κατοικίας εξαιτίας του πτωχευτικού νόμου της ΝΔ, για τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει πρόταση μομφής». «Έχουμε την ευθύνη να προστατέψουμε με κάθε δυνατό τρόπο την κοινωνική πλειοψηφία από τις αντικοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης. Το επόμενο διάστημα θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας για την αλλαγή της νομοθεσίας που αφορά την προστασία της α’ κατοικίας των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας», τόνισε ο κ. Χαρίτσης.