Συνάντηση το μεσημέρι της Τετάρτης με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αννίτα Δημητρίου, στο Μέγαρο Μαξίμου, είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι νεότερες εξελίξεις στο Κυπριακό, οι κοινές προκλήσεις και η κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχαν κατά τη συνάντησή τους. Ειδική αναφορά έγινε στην ενεργειακή συνεργασία μεταξύ των χωρών της περιοχής, ιδιαίτερα στη συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και της Κύπρου για την εφοδιαστική ασφάλεια της Ευρώπης.

«Στόχος να αξιοποιήσουμε αλλά και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες και προοπτικές, προκειμένου να πειστεί η Τουρκία να εγκαταλείψει τις εμμονικές θέσεις περί δύο κρατών και να επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου» ανέφερε, ο κ. Δημητρίου σε ανάρτησή της στο Twitter αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη.

Έγινε επίσης ανταλλαγή απόψεων για τη διαρκή συνεργασία μεταξύ της ΝΔ και του ΔΗΣΥ στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και για τους βέλτιστους τρόπους προώθησης των θέσεών τους στους ευρωπαϊκούς θεσμούς: «Επί τάπητος και όλες οι κοινές μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε ως ΕΕ: ενεργειακό, μεταναστευτικό, κλιματική και επισιτιστική κρίση, οικονομική αστάθεια, πληθωριστικές τάσεις, ακρίβεια. Με πλήρη συντονισμό και απόλυτη σύμπλευση, τροχοδρομούμε κοινούς στόχους και επιδιώξεις, στο πλαίσιο της συνεργασίας μας και μέσα από τη μεγάλη μας οικογένεια το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα»

Στην ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό, η Αννίτα Δημητρίου σημειώνει ότι στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη υπήρξε «ρεαλιστική αποτίμηση» των δεδομένων στο Κυπριακό, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι «ενδεχόμενη εξομάλυνση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, σε συνάρτηση και με την προοπτική των ευρωτουρκικών, θα μπορούσε να δημιουργήσει μια εκ νέου δυναμική».

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Υπουργός Επικρατείας της Ελλάδος, Σταύρος Παπασταύρου, ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ και Βουλευτής Σερρών, Τάσος Χατζηβασιλείου, και η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Πρέσβειρα Άννα Μαρία Μπούρα.