Ο πρώτος στόχος της συνεργασίας μεταξύ της ΕΛΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας, είναι η ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών και των επισκεπτών στον Δήμο Αθηναίων.

Ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, αναμένεται να συναντήσει τον νέο υπουργό ΠΡΟΠΟ Γιάννη Οικονόμου, προκειμένου να συζητήσουν εκ νέου την ατζέντα που αφορά το κέντρο και τις γειτονιές της πόλης.

Είχε προηγηθεί μπαράζ συναντήσεων του Δημάρχου Αθηναίων με κυβερνητικά στελέχη. Τις προηγούμενες ημέρες επισκέφθηκε τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σταϊκούρα, στον οποίο έθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για το κυκλοφοριακό της Αθήνας, ενώ μόλις μερικά 24ωρα μετά πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας Νίκο Παπαθανάση για την αστική ανάπλαση του Ελαιώνα, μέρος της οποίας χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ο κ. Μπακογιάννης, συνάντησε και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, έθεσε μεταξύ άλλων και το πολυδιάστατο θέμα ναρκωτικών, σε μια προσπάθεια αφενός να ενισχυθεί η κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος αφετέρου να υπάρξει περαιτέρω στήριξη στα ουσιοεξαρτημένα άτομα.