Σεβασμό και ευχαριστίες για την τεράστια υπηρεσία που προσφέρουν, καθώς και συλλυπητήρια για την απώλεια των δύο συναδέλφων τους που έπεσαν στο καθήκον, «προσπαθώντας, όπως κι εσείς, κάθε μέρα να σώσουν ζωές και την περιουσία των συνανθρώπων μας», εξέφρασαν εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο πρόεδρος της ΚΟ Σωκράτης Φάμελλος, και ο γραμματέας της ΚΟ Διονύσης Καλαματιανός, κατά τη συνάντησή τους με τους πιλότους των Canadair στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στη βάση των Canadair.

Ο κ. Φάμελλος επισήμανε ότι οι ιπτάμενοι δίνουν μάχες σε όλα τα επίπεδα για την ασφάλεια της ζωής όλων μας. «Σεβόμαστε πάρα πολύ το έργο που κάνετε», ανέφερε, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να το στηρίξει, «διότι θέλουμε να είναι οργανωμένη η πατρίδα μας, να είναι ασφαλείς οι ζωές των πολιτών, να υπάρχει προστασία και της χώρας και του περιβάλλοντος». Επισήμανε ότι η απώλεια των ηρώων δεν καλύπτεται με λόγια. «Υπάρχει ευθύνη της πολιτείας απέναντι και στις οικογένειες και στους συναδέλφους και φίλους αυτών που έφυγαν. Αλλά τα λόγια είναι πολύ μικρά μπροστά στις δύσκολες στιγμές. Εμείς καταθέτουμε σε εσάς και τη λύπη και την οδύνη μας», ανέφερε, σημειώνοντας ότι «έχουμε υποχρέωση και στα παιδιά μας και στην κοινωνία να παραδώσουμε μία καλύτερη πατρίδα από αυτή που παραλάβαμε όταν αναλάβαμε ρόλους». Τόνισε ότι «θέλουμε να έχουμε στελέχη στην αεροπυρόσβεση, με εξοπλισμό, με αποτελεσματικότητα και να μην έχουμε ούτε την ανάγκη του θρήνου, ούτε τη διαπίστωση των ελλείψεων εκ των υστέρων, για να αποδεικνύουν ότι κάτι λείπει και να μας κινητοποιούν».

«Η υπηρεσία σας είναι τεράστια, ξέρω ότι στην καθημερινότητα δεν το συναισθάνεστε πάντα. Εμείς που είμαστε απ’ έξω το νιώθουμε πολύ περισσότερο. Πολλαπλασιάζεται. Ένα δέος νιώθουμε πραγματικά για όλους εσάς. Ξέρω ότι εσείς με επαγγελματισμό ζείτε, αντιμετωπίζετε τα πάντα, το έχετε μάθει στην εκπαίδευσή σας, το κάνετε στην καθημερινή πρακτική», σημείωσε ο κ. Καλαματιανός μεταξύ άλλων.