Σε ηλικία 75 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο σκηνοθέτης Γιάννης Γαβαλάς, ενώ το δυσάρεστο γεγονός γωστοποίησε από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας.

Ειδικότερα, ο Σπύρος Μπιμπίλας, με μία ανάρτησή του ανακοίνωσε τον θάνατο του γνωστού σκηνοθέτη κι αφού έγραψε λίγα λόγια για την πορεία του στη σκηνοθεσία, αποκάλυψε πως η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 4 Αυγούστου στον Πειραιά.

Στη δημοσίευση που έκανε, έγραψε: «Έφυγε ακόμα ένας καλός φίλος, σκηνοθέτης των νεανικών μου χρόνων και ιδρυτής του ΘΕΆΤΡΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ της δεκαετίας του 80 που ήταν φυτώριο πολλών γνωστών ηθοποιών σήμερα. Μεταλαμπάδευσε τον πολιτισμό της Ελλάδας στην μακρυνη Κίνα όπου δραστηριοποιήθηκε για πολλά χρόνια δηνιουργωντας και οικογένεια εκεί. Ο Γιάννης Γαβαλάς ο πράος, ευγενικός και πολυδιαβασμένος καλλιτέχνης. Συνεργάστηκα μαζί του στην παιδική παράσταση ΠΟΥΝΤΟ ΜΑ ΠΟΥΝΤΟ ΤΟ ΠΙΘΗΚΆΚΙ του αξέχαστου Τάκη Καρνατσου όπου συμπρωταγωνιστούσα μεταξύ πολλών άλλων με τους αξέχαστους φίλους μου, Ιφιγένεια Γιαννόπουλου (την μετέπειτα γνωστή στιχουργό) και Γιάννη Ευδαίμων από το θέατρο Τέχνης. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει αύριο Παρασκευή από τον καθολικό Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου στον Πειραιά στις 10 το πρωί (Φιλωνος 23). Στο ημερολόγιο του ΤΑΣΕΗ 2020 που ήταν αφιερωμένο στους ΕΛΛΗΝΕΣ καλλιτέχνες που έδρασαν το εξωτερικό τον είχαμε τιμήσει. Καλό ταξίδι Γιάννη μου».