Υπεγράφη από την υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Δόμνα Μιχαηλίδου απόφαση που αφορά στην προσθήκη προσωνυμιών σε τέσσερις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα:

– Στο 8ο Δ.Σ. Νίκαιας προστίθεται η προσωνυμία ΖΩΡΖ ΣΑΡΗ.

– Στο 1ο Δ.Σ. Ωραιοκάστρου προστίθεται η προσωνυμία ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ.

– Στο Δ.Σ. Μικρού Μοναστηρίου προστίθεται η προσωνυμία ΔΑΣΚΑΛΑΣ ΗΛΕΚΤΡΑΣ ΔΡΑΚΟΥ.

– Στο 10ο Δ.Σ. Παλαιού Φαλήρου προστίθεται η προσωνυμία ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ.

Εφεξής, το δημοτικό σχολείο στη Νίκαια Πειραιά τιμάται με το όνομα της κορυφαίας λογοτέχνη, Ζωρζ Σαρή, μια από τις σπουδαιότερες συγγραφείς παιδικών βιβλίων. Επιπλέον, άλλα τρία δημοτικά σχολεία της χώρας μας φέρουν τα ονόματα του Ευαγόρα Παλληκαρίδη, που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια του αγώνα του για την απελευθέρωση της Κύπρου από τους Άγγλους, της ηρωίδας δασκάλας του Μακεδονικού Αγώνα, Ηλέκτρας Δράκου και του δημιουργού της Εθνικής Μουσικής Σχολής, Μανώλη Καλομοίρη.

Η προσωνυμία σχολικών μονάδων καθιερώθηκε με σκοπό οι μαθητές να γνωρίζουν την ιστορία σημαντικών προσωπικοτήτων αλλά και για να διατηρείται ζωντανή η μνήμη και η δράση ανθρώπων, που αποτέλεσαν πρότυπα για τον τόπο και το έθνος.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, δήλωσε ότι: «Η προσωνυμία αποτελεί για εμάς, μια πράξη ιδιαίτερης αξίας και υψηλού συμβολισμού. Γιατί με τον τρόπο αυτό, συνεχίζουμε να κρατάμε ζωντανή την πολιτιστική παράδοση της χώρας μας και να διατηρούμε την υστεροφημία σπουδαίων προσωπικοτήτων, της τέχνης, της ιστορίας, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού. Τέσσερις εξαιρετικά σημαντικές προσωπικότητες όπως, ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης, η Ηλέκτρα Δράκου, ο Μανώλης Καλομοίρης και η Ζώρζ Σαρή, ‘’χαρίζουν’’ το όνομά τους σε σχολεία της χώρας μας. Τους τιμάμε και ενισχύουμε με κάθε τρόπο τις ιστορικές γνώσεις των μαθητών».