Σε θλίψη έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία της Ρόδου μετά τον χαμό του 39χρονου εθελοντή πυροσβέστη Γεωργίου Χατζηνικόλα, ο οποίος επί σχεδόν 10 ημέρες έδινε «μάχη» στο πύρινο μέτωπο του νησιού, το οποίο τέθηκε υπό έλεγχο την περασμένη εβδομάδα.
Η οικογένεια επιθυμεί να διενεργηθεί και δεύτερη νεκροψία.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η «Δημοκρατική», ο εθελοντής πυροσβέστης επρόκειτο να κηδευτεί στον Αρχάγγελο σήμερα το απόγευμα, αλλά, τελικώς, η οικογένεια επέλεξε να αιτηθεί τη διενέργεια και δεύτερης νεκροψίας και νεκροτομής.

Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα της Τρίτης (01.08.2023) ο άνδρας μετέβη στο νοσοκομείο με δύσπνοια και πόνους στο στομάχι. Οι γιατροί τον διασωλήνωσαν, αλλά ο 39χρονος εθελοντής κατέληξε.

Η σύζυγος του εθελοντή πυροσβέστη, ενεργώντας ατομικά και στο όνομα των δύο ανήλικων τέκνων τους, καθώς και η μητέρα του υπέβαλαν στον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, διά του συνηγόρου τους, Γιώργου Κυπραίου, το ακόλουθο αίτημα, όπως μεταδίδει η «Δημοκρατική»:

«Στις 01.08.2023 απεβίωσε, στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, ο σύζυγος της πρώτης, αδελφός της δεύτερης και τέκνο των τρίτης και τέταρτου από εμάς, Γεώργιος Χατζηνικόλας του Νικολάου, ο οποίος είχε εισαχθεί σε αυτό την ίδια ημέρα λόγω αναπνευστικών δυσχερειών.

Επειδή ο θάνατός του ήταν αιφνίδιος και προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια, ζητάμε, ως στενότεροι συγγενείς του, να διενεργηθεί νεκροψία/νεκροτομή στο σώμα του.

Παρακαλούμε λοιπόν να ενεργήσετε τα νόμιμα για τη διενέργεια νεκροψίας/νεκροτομής στο σώμα του προαναφερόμενου εκλιπόντος, Γεωργίου Χατζηνικόλα του Νικολάου, και να μας γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματά της».

Θάνατος εθελοντή πυροσβέστη στη Ρόδο: Παθολογικά αίτια δείχνει η νεκροψία

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από τη διενέργεια της νεκροψίας και νεκροτομής διαπιστώνονται παθολογικά αίτια, τα οποία διερευνώνται περαιτέρω με εργαστηριακές εξετάσεις προκειμένου να προσδιοριστούν επακριβώς.

Εξ ορισμού εξάλλου, καθώς ο θάνατος επήλθε 10 μέρες μετά τη φωτιά, έχει αποκλειστεί αρμοδίως το ενδεχόμενο να οφείλεται σε εισπνοή διοξειδίου του άνθρακα, καπνών κ.λπ.

Όπως αναφέρει η «Δημοκρατική», ο 39χρονος είχε καταγωγή από τον Αρχάγγελο Ρόδου και διέμενε στο χωριό Πυλώνα με τη γυναίκα του και τα δύο μικρά παιδιά τους.