Ο Δημήτρης Πτωχός, ξεκινά την προεκλογική του εκστρατεία για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, από το Δημαρχείο Μεσσήνης κι έχοντας στο πλευρό του τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρωθυπουργός, στην εκδήλωση για την παρουσίαση της υποψηφιότητας του Δημήτρη Πτωχού, είπε ότι βρίσκεται σήμερα στην Μεσσήνη για να ευχαριστήσει τον Παναγιώτη Νίκα για το έργο που έκανε στην Περιφέρεια και ταυτόχρονα γιατί θέλει να ενθαρρύνει τον Δημήτρη Πτωχό, έναν νέο πολιτικό, που όπως είπε θα είναι ο επόμενος Περιφερειάρχης.

«Πιστευω ότι κατέληξα στον κατάλληλο άνθρωπο για την κατάλληλη θέση» είπε ο κ. Μητσοτάκη, για το πρόσωπο του Δημήτρη Πτωχού και έκανε έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον πατέρα του Παύλο Πτωχό ο οποίος έφυγε από τη ζωή των ώρα του καθήκοντος.

«Με τη βοήθεια όλων σας είμαστε αισιόδοξοι ότι τα καλύτερα θα είναι μπροστά μας τόσο για την Ελλάδα όσο και για τη Μεσσηνία» είπε επίσης ο πρωθυπουργός και υπενθύμισε τη συνεργασία που είχε με τον Δημήτρη Πτωχό κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Σαμαρά. «Συνδυάζει την τεχοκρατική επάρκεια με το γνήσιο πάθος» είπε επίσης ο πρωθυπουργός.