Σοκάρουν οι περιγραφές των αστυνομικών που αντίκρισαν τη συνάδελφό τους που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον κακοποιητικό σύζυγό της στη Λάρισα.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Λάρισας, Θανάσης Νταβούρας, η γυναίκα ήταν σε κάκιστη κατάσταση και έφτασε στο νοσοκομείο ετοιμοθάνατη. Μάλιστα, όπως είπε, χρειάστηκε να της κάνουν ανάνηψη για να την κρατήσουν στη ζωή.

«Είναι από τα πιο γλυκά κορίτσια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, αγαπημένη μου φίλη εδώ και χρόνια και, δυστυχώς, αυτή τη στιγμή δίνει τη μάχη της», είπε ο κ. Νταβούρας στην εκπομπή Newsroom του ΣΚΑΪ.

Ξεκαθάρισε δε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να γνώριζαν οι συνάδελφοί του και ο ίδιος ότι κακοποιείτο η γυναίκα και να μην είχαν παρέμβει. «Τέτοια κακοποιητική συμπεριφορά δεν μας είχε γίνει γνωστή. Ίσως να υπήρχε μια ένταση στην οικογένεια, αλλά επ’ ουδενί δεν γνωρίζαμε κάτι τέτοιο. Για όνομα του Θεού, θα είχαμε κάνει τα πάντα για να αποτρέψουμε μια τέτοια κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά.

Όσο για το ποιόν του συλληφθέντα συζύγου, που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, είπε: «Δεν το γνωρίζω αν έχει συλληφθεί ξανά. Τον γνώριζα τον σύζυγο και λυπάμαι πολύ που αυτός ο άνθρωπος είχε καταλάβει ένα μέρος της κοινωνικής μου ζωής. Δεν θέλω ούτε να τον βλέπω», είπε εμφανώς χολωμένος για όσα συνέβησαν στην άτυχη συνάδελφό του.

Πήγε στο νοσοκομείο με 5 πίεση

Η περιγραφή του έγινε ακόμα πιο σοκαριστική όταν αναφέρθηκε στα όσα αντίκρισαν οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σπίτι ύστερα από την κλήση γειτόνων στην Άμεση Δράση. «Η συνάδελφος έφτασε στις πρώτες βοήθειες από σταθμό του ΕΚΑΒ γύρω στις 04:30 το πρωί με μεγάλη πίεση 5. Ήταν λίγο πριν πεθάνει. Της έκαναν ανάνηψη και μπόρεσαν να τη σώσουν. Δίνει μάχη και είναι ένα σακατεμένο κορμί. Δεν είμαι σε θέση να πω αν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο. Όταν είσαι από την κορυφή ως τα νύχια κακοποιημένος, αυτό εγκυμονεί κινδύνους».

Ούτε στο δρόμο δεν έχω ξαναδεί τέτοιο ξυλοδαρμό…

«Η συνάδελφός μας ήταν πεταμένη σαν ένα τσουβάλι μέσα στο σπίτι. Δεν έχουμε ξαναδεί θύματα σε αυτήν την κατάσταση. Σπασμένα τα ζυγωματικά της, σπασμένο το σαγόνι, σπασμένη μύτη, σπασμένα δόντια και πλευρά, κάκωση σπλήνας, ρήξη νεφρού…» πρόσθεσε.

«Τα παιδιά ήταν εκτός σπιτιού την ώρα που έγινε το περιστατικό και τώρα με τη βοήθεια ψυχολόγων έχουν μεταφερθεί σε ένα ασφαλές περιβάλλον» ανέφερε επίσης ο κ. Νταβούρας. «Είναι το πιο δυνατό περιστατικό ξυλοδαρμού που έχω δει. Τέτοιο περιστατικό ξυλοδαρμού δεν έχω ξαναδεί. Ούτε σε καυγάδες του δρόμου δεν έχω δει τόσο δυνατό επεισόδιο ξυλοδαρμού».

Καλλιακμάνης: Αν αργούσαν 5 λεπτά θα ήταν νεκρή

Στο ίδιο μήκος κυμάνθηκαν και οι τοποθετήσεις του Γιώργου Καλλιακμάνη, προέδρου της ένωσης των αστυνομικών υπαλλήλων, ο οποίος χαρακτηριστικά ότι όπως πληροφορήθηκε από τους Θεσσαλούς συναδέλφους του, «τη χτύπησε προφανώς για να τη σκοτώσει. Αν αργούσε πέντε λεπτά η Άμεση Δράση, θα την είχε σκοτώσει, με κλωτσιές και με μπουνιές στο πρόσωπο, στο κεφάλι, την έσερνε από τα μαλλιά, τη χτύπαγε στην κοιλιακή χώρα, της έκανε ζημιά στο νεφρό, πήγαινε για να τη σκοτώσει».

Σε ό,τι αφορά στο ίδιο το θύμα, η αστυνομικός νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση, είναι μεν σοβαρά, αλλά φαίνεται πως έχει γλιτώσει τα χειρότερα. Η 44χρονη μητέρα δύο κοριτσιών, φέρει σοβαρό τραυματισμό και σε εσωτερικά όργανα, όπως στον νεφρό και στον σπλήνα, ενώ έχει υποστεί και πολλά κατάγματα, κυρίως στο πρόσωπο. Παράλληλα, τόσο η ίδια, όσο και τα παιδιά της παρακολουθούνται από ψυχολόγους.

Ο 54χρονος δράστης του άγριου ξυλοδαρμού της συζύγου του, κρατείται και ύστερα από την άσκηση του βαρύτατου κατηγορητηρίου από τον εισαγγελέα, ζήτησε κι έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα ενώπιον του ανακριτή, ο οποίος θα αποφασίσει αν θα διατάξει την προφυλάκισή του ή όχι.