Ο Παύλος Πολάκης απάντησε με «βολές» για ποιον λόγο απείχε από την ψηφοφορία στην οποία εκλέχθηκε ο Κώστας Ζαχαριάδης για τον «εκλεκτό» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Δήμο Αθηναίων, μέσω νέας δημοσίευσης στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο άλλοτε Υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι στήριξε σθεναρά την υποψηφιότητα του παλαίμαχου καλαθοσφαιριστή, Νίκου Παππά, για τον Δήμο Αθηναίων, απέναντι στη «νέα πλειοψηφία» της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία διαφώνησε και τελικώς επέλεξε τον Κώστα Ζαχαριάδη. «Δεν είναι στραβός ο γιαλός», αλλά «απαιτείται άλλη πορεία», έγραψε μεταξύ άλλων.

«Επειδή κυκλοφορούν διάφορα για τη στάση μου χθες. Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, στήριξα και έντονα μάλιστα την υποψηφιότητα για το Δήμο της Αθήνας του Νίκου Παππά, η οποία απορρίφθηκε από τη νέα πλειοψηφία της Πολιτικής Γραμματείας.

Θεωρώντας μέγα λάθος αυτήν την απόφαση, στην επόμενη ψηφοφορία απείχα σε ένδειξη διαμαρτυρίας! Δεν είναι στραβός ο γιαλός. Απαιτείται άλλη πορεία του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ από αυτή που κάποιοι ωθούν! Η νεοφιλελεύθερη Μητσοτακική Δεξιά χρειάζεται αντίπαλο που θα τη νικήσει!

Αντίπαλο με όραμα – σχέδιο – συγκεκριμένο πρόγραμμα, με ξεκάθαρη κοινωνική αναφορά και απεύθυνση, με θάρρος και αποφασιστικότητα! (Όπως αυτά που περιέγραψα στην πρόσφατη ομιλία μου, στην Κεντρική Επιτροπή). Αλλιώς, δεν θα εμπνευστεί κανείς με αυτά τα γενικόλογα “τεχνοκρατικά”, τα “συμπεριληπτικά” τα “αλληλέγγυα” και τα ηθικοπλαστικά! Συνεχίζεται… (στα μέρη των φωτογραφιών, αν μη τι άλλο, μπορείς να σκεφτείς με καθαρό μυαλό, γιατί ο αέρας δροσίζει και ο ορίζοντας είναι ανοιχτός)».