Όπως ανακοίνωσε σήμερα η αρχή διαχείρισης της διώρυγας, ένα ρυμουλκό πλοίο βυθίστηκε στη Διώρυγα του Σουέζ μετά από τη σύγκρουση με ένα LPG πλοίο μεταφοράς φυσικού αερίου με σημαία Νότιας Κορέας.

Στην ανακοίνωση, δεν διευκρινίστηκε αν υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία της διώρυγας από τη βύθιση του ρυμουλκού.

Επτά άνθρωποι επέβαιναν στο ρυμουλκό «Fahd», ανέφερε ο επικεφαλής της αρχής της διώρυγας Οσάμα Ράμπιε σε δήλωσή του, προσθέτοντας ότι οι εργασίες διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη με την αποστολή γερανού για την ανέλκυση του βυθισμένου σκάφους.

Ο Ράμπιε δήλωσε ότι η σύγκρουση συνέβη ενώ το LPG τάνκερ «Chinagas Legend» βρισκόταν στην περιοχή Ballah, κατευθυνόμενο νότια στο ταξίδι του από τη Σιγκαπούρη προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς υγροποιημένου αερίου «Chinagas Legend» έχει μήκος 230 μέτρα, πλάτος 36 μέτρα, βύθισμα 8 μέτρα  και συνολικό βάρος 52.000 τόνους και προς ώρας  περιμένει στο Πορτ Σάιντ μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που σχετίζονται με το ατύχημα. Η ομάδα ναυαγοσωστικής διάσωσης της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ εργάζεται για τη διάσωση των επτά μελών του πληρώματος του ρυμουλκού.