Ο υποψήφιος για τον δήμο Αθηναίων με τον ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, θέτει ερωτήματα στον δήμαρχο της πόλης, Κώστα Μπακογιάννη, με αφορμή συνέντευξη του (ΒΗΜΑ) στην οποία αναφέρεται στην ενδεχόμενη υποψηφιότητα Κασιδιάρη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, τονίζει πως πρέπει να υπάρχει ένα μέτωπο απέναντι στο «μαύρο που δεν ταιριάζει στην Αθήνα». Με αφορμή αυτή την την φράση του, ο «εκλεκτός» του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει, μεταξύ άλλων:

” Τι πολιτικό σύστημα είναι αυτό που επιτρέπει στους καταδικασμένους ναζί να τίθενται στη λαϊκή ετυμηγορία σε κάποιες κάλπες και σε κάποιες άλλες όχι;

Στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, οριστικοποιήθηκε η απόφαση να μην κατατεθεί σχέδιο νόμου για απαγόρευση καθόδου του Ηλία Κασιδιάρη σε δήμο ή περιφέρεια. «Θα τεθεί σε αργία αν εκλεγεί» αφού έτσι προβλέπεται από τον ισχύοντα νόμο. Αφού θα τεθεί σε αργία έτσι κι αλλιώς ποιος είναι ο λόγος να του επιτραπεί η κάθοδος στις δημοτικές εκλογές όταν δεν του επετράπη στις βουλευτικές;

Τι εξυπηρετεί ένας υπόδικος ναζί να ψηφιστεί από κάποιους και μετά να τεθεί σε αργία; Ποιο θα είναι το σήμα στην κοινωνία;”.