Την παραίτησή του παρέδωσε στους Μητροπολίτες, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο και Χίου κ. Μάρκο ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.

Σύμφωνα με το voria.gr το τελευταίο διάστημα υπήρχαν πληροφορίες ότι ο Μητροπολίτης Άνθιμος θα απομακρυνθεί για λόγους υγείας. κάτι που φαίνεται να επιθυμούσε και ο ίδιος, καθώς λόγω και της προχωρημένης ηλικίας του δεν μπορούσε να ασκεί τα καθήκοντά του όπως θα ήθελε.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε η παραίτηση του κ. Άνθιμου έχει τεθεί στη διάθεση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία θα συνεδριάσει στο τέλος Αυγούστου κι ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης θα είναι και η παραίτηση του κ. Άνθιμου – αναμένεται να γίνει αποδεκτή.

Το επόμενο βήμα θα είναι ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης να τεθεί σε εφησυχασμό, μια διαδικασία σαν τη συνταξιοδότηση.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης:

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, ανακοινούται ότι, χθες, ημέρα Δευτέρα, 7η του μηνός Αυγούστου έτους 2023, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, υπέβαλε αρμοδίως την παραίτησή του και έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και της περί Αυτόν Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος .

ΠΗΓΗ: protothema.gr