Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ανακοίνωση υποψηφιοτήτων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου και οι ανακοινώσεις στήριξης από τα κόμματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία γνωστοποίησε σήμερα ότι στηρίζει την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Κώστα Καρπέτα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Να σημειωθεί ότι ο Κώστας Καρπέτας είναι μάχιμος δικηγόρος στην Πάτρα από το 1993. Έχει πλούσια αυτοδιοικητική εμπειρία καθώς έχει διατελέσει για πολλά χρόνια δημοτικός σύμβουλος στην Πάτρα και περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας.

Υπήρξε ο πρώτος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας και διετέλεσε Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Επιχείρησης Πάτρας, ενώ για την περίοδο 2014 – 2016 εξελέγη Αντιπρόεδρος της Διαμεσογειακής Επιτροπής της Διάσκεψης των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR).

Σήμερα είναι περιφερειακός σύμβουλος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την παράταξη “Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο” παράταξη που ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είχε στηρίξει το 2019.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Κώστα Καρπέτα:

Φίλες και Φίλοι,

Τέσσερα χρόνια αδράνειας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι ήδη πολλά. Στο χέρι όλων μας είναι να βάλουμε πλέον, τέλος στην στασιμότητα και στην ολιγωρία. Να αλλάξουμε σελίδα.

Μπαίνουμε, λοιπόν, σ’ ένα νέο αγώνα. Με μόνο ορίζοντα τη νίκη και την επιστροφή της Περιφέρειας στα χέρια των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας. Ενωμένοι, αποφασισμένοι, χωρίς συμβιβασμούς, με πλήρη ατζέντα πολιτικών στόχων.

Θέλουμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανθρωποκεντρική, δημιουργική, με ισχυρό κοινωνικό πρόσωπο, με προτεραιότητα στις πραγματικές ανάγκες του πολίτη. Περιφέρεια που θα κοιτάζει με σιγουριά στο μέλλον, με πρωτοπόρες πρωτοβουλίες στο πεδίο της Γνώσης, της Καινοτομίας, της Πράσινης Οικονομίας και της Κοινωνικής Συνοχής, του Πολιτισμού, της Επιχειρηματικότητας, της Εξωστρέφειας, της Ανάπτυξης που δεν θα ωφελεί ή δεν θα ευνοεί τους λίγους αλλά τους πολλούς και πριν απ’ όλους τους πιο αδύναμους.

Θέλουμε μια Περιφέρεια όλων. Μια Περιφέρεια ανοικτή, διάφανη, με λύσεις στην καθημερινότητα του πολίτη. Όχι μια Περιφέρεια των λίγων και των φίλων που αποκλείει τους πολίτες και τους διακρίνει σε αρεστούς και μη.

Θέλουμε μία Περιφέρεια χειραφετημένη και οχι χειραγωγούμενη γιατί για μας η αυτονομία της πολιτικής είναι ο πρώτος όρος αναγέννησής της, απέναντι σε κάθε είδους συμφέροντα που επιχειρούν να κυριαρχήσουν στην πολιτική και την κοινωνία.

Αυτός είναι ο δικός μας στόχος. Καθαρός, έντιμος και κρυστάλλινος.

Μπαίνουμε, λοιπόν, σ’ ένα νέο αγώνα. Με δύναμη, γνώση, σύνθεση και ενότητα.

Και θα δώσουμε τη «μάχη των μαχών» για τη μεγάλη νίκη στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Για τη νίκη της μεγάλης και πλειοψηφικής Δημοκρατικής Παράταξης. Το πιστεύουμε και είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι θα το καταφέρουμε.

Και καλούμε όλες τις κοινωνικές δυνάμεις και τα Κινήματα που δεν συμβιβάζονται με τη στασιμότητα και την υστέρηση σ’ ένα συμμαχικό προσκλητήριο αλλαγής και νίκης.

Καιρός να βάλουμε τέλος σε φαινόμενα που βρίσκονται στον αντίποδα των συμφερόντων του πολίτη. Φαινόμενα όπως ο καιροσκοπισμός, η πελατειακή αντίληψη στη διοίκηση της Περιφέρειας και φυσικά η ιεράρχηση με βάση όχι τι συμφέρει τον πολίτη αλλά τι είναι επιθυμητό από μια πολιτική και επιχειρηματική ομήγυρη.

Εμείς είμαστε στην ακριβώς αντίθετη πλευρά. Ερχόμαστε ν’ ανοίξουμε δρόμους δημιουργίας και προοπτικής. Δρόμους που σήμερα είναι κλειστοί απ’ την «παρέα» της περιφερειακής αρχής. Δρόμους που οδηγούν στο Αύριο. Για εμάς αλλά και για τα παιδιά μας.

Χωρίς αποκλεισμούς και δογματισμούς.

Για αξιοπρέπεια, διαφάνεια, αξιοκρατία με σχέδιο και όραμα για την νέα εποχή στην Δυτική Ελλάδα.

ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ

Δημοκρατικά, Αυτοδιοικητικά, Συμμετοχικά, Δημιουργικά.