Η ΕΔΕ που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και έχει ως αδιαπραγμάτευτο στόχο την διαλεύκανση της υπόθεσης σύμφωνα με πηγές του υπ. Προστασίας του Πολίτη αναζητάει ευθύνες για το ντόμινο αστοχιών που οδήγησαν στη δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο προϊστάμενος του Επιτελείου της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Ελευθέριος Γκαρίλας αναζητά τις ευθύνες των αστυνομικών υπηρεσιών σχετικά με σε ό,τι αφορά τη διάσχιση όλης της Ελλάδας από τους χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που αιματοκύλισαν τη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά και γιατί δεν απετράπη η μετάβαση τους μέχρι το γήπεδο της ΑΕΚ, παρά το γεγονός ότι ήταν εδώ και τουλάχιστον δύο μέρες οι προθέσεις τους γνωστές.

ΕΔΕ για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια: Θα εξεταστούν συνολικά 15-20 άτομα του Σώματος
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η ΕΔΕ ξεκίνησε και συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η διενέργεια εσωτερικής έρευνας για την πλήρη διακρίβωση των συμβάντων, από την είσοδο των αλλοδαπών οπαδών στην Ελλάδα και ύστερα, ώστε να εντοπισθούν και να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες, σε κάθε επίπεδο και με οποιαδήποτε μορφή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αναμένεται να εξεταστούν συνολικά 15-20 άτομα του Σώματος, από όλο το φάσμα των Διευθύνσεων, από την Κακαβιά ως την Αττική -Ήπειρος, Δυτική Ελλάδα, Αττική, και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Εκτός από τις αναφορές των Αξιωματικών, στο πλαίσιο της ΕΔΕ, θα ληφθούν ένορκες καταθέσεις από πρόσωπα που πιθανώς μπορούν να συνδράμουν στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Όπως τονίζουν πηγές του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, η πολιτική βούληση για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης είναι ισχυρή και αδιαπραγμάτευτη, όπως ισχυρός και αδιαπραγμάτευτος είναι ο στόχος η ΕΛ.ΑΣ. να ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις της κοινωνίας στον τομέα της ασφάλειας των πολιτών.

Άλλωστε, σε χθεσινές του δηλώσεις του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου ήταν ξεκάθαρος ότι έρχονται και άλλες καρατομήσεις, εφόσον το δείξει η έρευνα.

«Είναι απαράδεκτο, είναι ανεπίτρεπτο. Ήδη αποδόθηκαν οι πρώτες ευθύνες. Ρωτάει ο κόσμος, και φυσιολογικά, τι έγινε με μια τέτοιου είδους κραυγαλέα, απαράδεκτη αποτυχία, τελειώνουμε με επτά απομακρύνσεις; Απαντώ ξεκάθαρα ότι, βεβαίως, ό,τι μας δείξει η έρευνα που διατάχθηκε, θα σημάνει και αντίστοιχες αποφάσεις. Δεν σταματάμε εκεί. Δεν νοείται στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να αντιμετωπίζουν με αυτού τους είδους τον τρόπο αυτά τα περιστατικά και τις πληροφορίες. Απαιτείται πολύ μεγαλύτερη ευθύνη, σοβαρότητα και καλύτερη συνεργασία».