Τον επόμενο μήνα, θα κυκλοφορήσει νέο εμβόλιο για τον κορωνοϊό, αλλά οι ειδικοί του υγειονομικού τομέα, θεωρούν ότι δε θα τύχει μεγάλης αποδοχής από το αμερικανικό κοινό, αν και οι νοσηλείες των κρουσμάτων της υποπαραλλαγής Eris, που ανήκει στην παραλλαγή Ομικρον, αυξάνονται σε ολόκληρες τις ΗΠΑ.

Οι ειδικοί ελπίζουν ότι οι Αμερικανοί θα υιοθετήσουν το νέο εμβόλιο όπως το εμβόλιο για την γρίπη. Αλλά η ζήτηση για το εμβόλιο έχει σημειώσει κατακόρυφη πτώση από το 2021, οπότε και πρωτοκυκλοφόρησε. Τότε, 240 εκατομμύρια Αμερικανοί, το 73% του πληθυσμού, είχαν εμβολιασθεί με τουλάχιστον μία δόση.

Το φθινόπωρο του 2022, όταν πλέον οι περισσότεροι άνθρωποι είτε είχαν προσβληθεί από την νόσο ή είχαν κάνει προηγουμένως εμβόλιο, εμβολιάσθηκαν λιγότερα από 50 εκατομμύρια άνθρωποι.

Οργανισμοί υγείας και φαρμακεία στις ΗΠΑ θα αρχίσουν να διαθέτουν από τον επόμενο μήνα το επικαιροποιημένο εμβόλιο για την αντιμετώπιση της υποπαραλλαγής Eris που κυριαρχεί από τον προηγούμενο χρόνο.

Οι οργανισμοί, θα έρθουν αντιμέτωποι με την μειούμενη ανησυχία του πληθυσμού για τον ιό, την κούραση και τον σκεπτικισμό για την χρησιμότητά του, λέει η διευθύντρια του Survey Methodology του Kaiser Family Foundation, η Ασλεϊ Κίρζινγκερ.