Όπως ανακοίνωσε η νορβηγική αστυνομία, μία σιδηροδρομική γέφυρα που έκλεισε λόγω των πλημμυρών την περασμένη εβδομάδα, διακόπτοντας την κυκλοφορία, κατέρρευσε εν μέρει σήμερα, χωρίς να προκαλέσει θύματα στη νότια Νορβηγία.

Η μεταλλική δομή υποχώρησε σχεδόν κατά το ήμισυ μετά την πτώση ενός πυλώνα που υπέστη φθορά λόγω της ανόδου των υδάτων τις τελευταίες ημέρες, και η δομή έπεσε μέσα στον ποταμό Λάγκεν.

“Δεν υπήρξε πληροφορία για πρόκληση κάποιας σωματικής βλάβης”, δήλωσε η περιφερειακή αστυνομία στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

Η γέφυρα που βρίσκεται πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ των πόλεων Αϊντσβόλ και Τρόντχαϊμ, είχε κλείσει για την κυκλοφορία την περασμένη εβδομάδα μετά τις πλημμύρες που προκάλεσε μια καταιγίδα.

Η καταιγίδα που ονομάστηκε “Χανς” και έπληξε τη Νορβηγία και τη Σουηδία προκάλεσε την εκκένωση περιοχών με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και σοβαρά προβλήματα στις μεταφορές λόγω των πολλών κατολισθήσεων που αυτή προκάλεσε.

Ο νορβηγικός δήμος του Ρινγκέρικε στη νοτιοανατολική Νορβηγία ανακοίνωσε ότι 920 από τους κατοίκους του δεν είχαν καταφέρει να επιστρέψουν στα σπίτια τους σήμερα το πρωί.