Ύστερα από την ανακοίνωση της δέσμης των μέτρων που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την πάταξη της οπαδικής βίας, η ΕΛΑΣ πιάνει άμεσα δουλειά.

Το μεσημέρι της Τετάρτης (17/8) συγκλήθηκε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπό τον υπουργό Γιάννη Οικονόμου, με την παρουσία όλων των υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΛΑΣ, καθώς οι δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά τη σύσκεψη με τους Big-4 και τον Τσέφεριν, δεν αφήνουν περιθώρια για νέο φιάσκο, ανάλογο με αυτό της Νέας Φιλαδέλφειας.

Στη διευρυμένη σύσκεψη συμμετέχουν όλη η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., διευθυντές κρίσιμων υπηρεσιών του αρχηγείου, προϊστάμενοι κλάδων και διευθυντές νομών.

Ο Γιάννης Οικονόμου κάλεσε τους αντιστράτηγους και την ηγεσία του Σώματος για να τους μεταφέρει τις εντολές του πρωθυπουργού κι εκείνοι ακολούθως ενημέρωσαν τους γενικούς περιφερειακούς διοικητές και τους διοικητές ασφαλείας, αλλά και τους διοικητές του τμήματος Αθλητικής Βίας από Αθήνα μέχρι και Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Θεσσαλία.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, αποφασίστηκε ένας πολύ πιο διευρυμένος ρόλος της αστυνομίας σε ό, τι αφορά στον έλεγχο των γηπέδων, ιδιαίτερα σε αναμετρήσεις οι οποίες χαρακτηρίζονται από τους ειδικούς ως υψηλού κινδύνου.

Αναμένεται να ενταθεί ο έλεγχος ταυτοπροσωπίας των οπαδών στις θύρες των οργανωμένων, ενώ σε ανύποπτους χρόνους, θα γίνονται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι τόσο στα γήπεδα όσο και στις κερκίδες για την ύπαρξη τυχόν πολεμοφοδίων.

Την ίδια ώρα μεγάλο βάρος πέφτει και στον τομέα της πρόληψης με την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης της Βίας στους Αθλητικούς χώρους, καθώς τα πιο σοβαρά επεισόδια γίνονται εκτός γηπέδων, με τους οπαδούς που έχουν πέσει νεκροί τα τελευταία χρόνια (Φιλόπουλος, Μποζατζίσκι,Καμπανός, Κατσουρής) να πέφτουν σε ενέδρες ή σε προκαθορισμένα ραντεβού χούλιγκαν.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr