Ιδιαίτερα υψηλός αναμένεται να είναι την ερχόμενη τηλεοπτική σεζόν ο ανταγωνισμός στο κομμάτι της μυθοπλασίας, με τα κανάλια να έχουν ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες για τις σειρές που αναμένεται να δούμε τη σεζόν 2023 – 2024, από τις αρχές του καλοκαιριού.

Μάλιστα, αυτό είναι ένα στοιχείο που μαρτυρά πως μετά από τη δεκαετία της κρίσης, η μυθοπλασία φαίνεται πως βρίσκει ξανά τα πατήματά της στη χώρα μας.

Ποιες είναι ,όμως, οι νέες σειρές που θα παρουσιάσει κάθε κανάλι την ερχόμενη σεζόν;

Πάμε να τις δούμε μία προς μία.

ANT1
Η Μάγισσα

«Η Μάγισσα», η πολυαναμενόμενη σειρά που φέρει την υπογραφή των Μελίνα Τσαμπάνη – Πέτρου Καλκόβαλη στο σενάριο και του Λευτέρη Χαρίτου στη σκηνοθεσία, έρχεται τον Σεπτέμβριο στον ΑΝΤ1.

Μάνη 1817…

Η εθνική Επανάσταση είναι στα σπάργανα και απαιτείται ειρήνη και ομοψυχία στην αδούλωτη Μάνη…

Δύο αντίπαλες πατριές, του Καπεταναίου Λάσκαρη και του Γερακάρη, είναι πια ενωμένες μέσω του γάμου των παιδιών τους. Η εξαφάνιση, όμως, του μόλις 40 ημερών εγγονιού των δύο οικογενειών, θα ταράξει την εύθραυστη ισορροπία της σχέσης τους.

Οι οικογένειες ξεσηκώνονται, ψάχνοντας παντού για το παιδί, όταν με το πρώτο φως της αυγής, η νεαρή υπηρέτρια των Λασκαραίων, η Θεοφανώ θα οδηγηθεί από ένα όραμα στις όχθες του ποταμού της Άρνας…

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τους: Έλλη Τρίγγου, Αναστάση Ροϊλό, Στεφανί Καπετανίδη, Γιώργο Γάλλo, Μαρκέλλα Γιαννάτου, Νίκο Ψαρρά, Μάρκο Παπαδοκωνσταντάκη, Καλλιόπη Χάσκα, Χριστίνα Χριστοδούλου, Βασίλη Μηλιώνη, Κατερίνα Λέχου, Τάσο Νούσια, Άρη Νινίκα, Γεωργία Κυριαζή, Γιάννη Τσουμαράκη, Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο.

Ο πρώτος από εμάς

Έξι φίλοι με διαφορετικές ανάγκες, καθημερινότητα, όνειρα και αγωνίες θα έρθουν αντιμέτωποι με κάτι αναπάντεχο. Κατά τη διάρκεια μιας εξόδου τους ο ένας από αυτούς, ο Άλκης, καταρρέει. Η ιατρική γνωμάτευση θα τον οδηγήσει σε έναν δύσκολο δρόμο, συνειδητοποιώντας ότι τα πάντα στη ζωή μπορούν να ανατραπούν από τη μια στιγμή στην άλλη. Δίπλα του, όμως, σε αυτή την ανηφόρα θα έχει τους φίλους του.

Όλοι μαζί μια αγκαλιά, όπως στα εύκολα έτσι και στα δύσκολα. Η ιατρική περιπέτεια του κολλητού τους θα κάνει όλα τα μέλη της παρέας να επαναπροσδιορίσουν τους εαυτούς τους, τα θέλω και τις ανάγκες τους. Θα δουν τη ζωή από μια νέα οπτική, θα συνειδητοποιήσουν ότι αξίζει να ζουν όπως αυτοί θέλουν και όχι όπως πρέπει και οι ζωές τους θα αλλάξουν για πάντα προς το καλύτερο. Αποκαλύψεις, συγκρούσεις, απρόσμενοι έρωτες και η δύναμη της πραγματικής φιλίας κόντρα σε όλες τις προβλέψεις.

Η σειρά είναι διασκευή της επιτυχημένης σειράς «The First of Us» της Paramount Pictures International.

Πρωταγωνιστούν: Μάριος Αθανασίου, Λένα Δροσάκη, Βίβιαν Κοντομάρη, Αθηνά Οικονομάκου, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Σπύρος Χατζηαγγελάκης.

Μαζί τους: Γιάννης Δρακόπουλος, Αντώνης Γιαννακός, Εύα Κοτανίδη, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Νατάσα Κοτσοβού, Λάζαρος Βασιλείου, Ηρώ Πεκτέση, Ιωάννα Πιατά, Σεμέλη Μητροπούλου, Κώστας Φαλελάκης, Γιάννης Βούρος.

Μετά τη Φωτιά

Μία σειρά βασισμένη σε ξένο φορμάτ με διασκευή σεναρίου με την υπογραφή της Ρένας Ρίγγα που πραγματεύεται την κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος γυναικών, θέμα απολύτως επίκαιρο για την ελληνική -και όχι μόνο- πραγματικότητα.

Ένα φιλανθρωπικό γκαλά μετατρέπεται σε εφιάλτη. Μια μεγάλη πυρκαγιά ξεσπάει: Ατύχημα ή εμπρησμός; Τίποτα  δεν θα είναι το ίδιο όταν οι φλόγες καταλαγιάσουν… Τρεις  γυναίκες, χωρίς να γνωρίζουν ότι το βράδυ αυτό οι μοίρες τους θα ενωθούν και οι ζωές τους θα αλλάξουν για πάντα, θα αφήσουν τις ζωές και το παρελθόν τους στις στάχτες αυτής της μοιραίας πυρκαγιάς… Όλα θα χαθούν στις φλόγες…

Όνειρα, σχέδια, ελπίδες… Πώς θα κατορθώσουν να ξαναγεννηθούν μέσα από τις στάχτες τους και να βρουν τη ζωή που τους αξίζει;  Κάποιες φορές, ο μόνος τρόπος για να φτιάξεις μια καινούργια ζωή, είναι να κάψεις την προηγούμενη…

H σειρά βασίζεται στο «Le Bazar de la Charité» των Catherine Ramberg και Karine Spreuzkouski, σε σκηνοθεσία Alexandre Laurent, μια παραγωγή της Iris Bucher για την Quad Television, σε συμπαραγωγή με το TF1 και σε συνεργασία με το Netflix.

Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Αποστολόπουλος, Λευτέρης Ελευθερίου, Άλκηστις Ζιρώ, Γιάννης Καράμπαμπας, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Ντόρα Μακρυγιάννη, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Ελπίδα Νικολάου, Ζωή Ρηγοπούλου, Χάρης Σώζος, Nathan Thomas, Αινείας Τσαμάτης.

Οι Ψυχοκόρες

Τέσσερα ανυπεράσπιστα κορίτσια αναζητούν μια σανίδα σωτηρίας σε ξένα ευκατάστατα σπίτια. Το όνειρο μιας καλύτερης ζωής θα σημαδέψει ανεξίτηλα τη ζωή, την ψυχή και το σώμα τους στη νέα σειρά του ΑΝΤ1+ σε σενάριο Πέννυς Φυλακτάκη και Βαγγέλη Νάση και σκηνοθεσία Μιχάλη Χαραλαμπίδη, η οποία αργότερα θα προβληθεί και στη συχνότητα του ΑΝΤ1.

Με πρωταγωνίστριες τέσσερις αδελφές, η σειρά θίγει τον απαγορευμένο θεσμό των ψυχοκορών, που μέτρησε γυναίκες-θύματα για δυο ολόκληρες γενιές. Έναν θεσμό που λειτουργούσε για χρόνια ως άτυπη μορφή υιοθεσίας, υποδουλώνοντας νεαρά κορίτσια που λαχταρούσαν να αποδράσουν από την ανελέητη φτώχια της επαρχίας για να βρεθούν, τελικά, σε μια χρυσή φυλακή, όπου τους υπόσχονταν ασφάλεια με αντάλλαγμα την τυφλή υποταγή.

Μαρίκα, Βασιλική, Φρόσω και Δεσποινιώ Πολύζου. Κόρες του Ασημάκη, που θυσιάζεται για εκείνες και εξορίζεται για να τις προστατεύσει από την οργή της χωροφυλακής, και της Αθανασίας που, πριν πεθάνει, τις ορκίζει να μη χωρίσουν ποτέ.

Η φτώχεια, όμως, αναγκάζει τα τέσσερα κορίτσια να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, κυνηγώντας το όνειρο μιας καλύτερης ζωής. Μέσα στα αρχοντικά της αριστοκρατίας και της αστικής ζωής, οι αδελφές Πολύζου θα έρθουν αντιμέτωπες με τον έρωτα, τον κίνδυνο, τις κόντρες, τις ίντριγκες και τα μυστικά που θα τις απομακρύνουν όλο και πιο πολύ από την τελευταία επιθυμία της μητέρας τους, να μείνουν για πάντα ενωμένες.

Ψυχοκόρες: Μαργαρίτα Αλεξιάδη, Μένια Βουλιώτη, Μαριάννα Κιμούλη, Άννα Λουϊζίδη.

Πρωταγωνιστούν: Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Μαρίνα Ασλάνογλου, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Δήμητρα Ματσούκα, Χρήστος Μαλάκης, Γιούλικα Σκαφιδά, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος.

MEGA

Famagusta

Με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την τούρκικη εισβολή στην Κύπρο, η σειρά «Famagusta», εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα με επίκεντρο μία ιστορία αγάπης, έρχεται να μας καθηλώσει. Μέσα από 24 επεισόδια, η υπερπαραγωγή του θα πιάσει το νήμα των τραγικών συμβάντων από την αρχή.

Υπογράφουν ο Ανδρέας Γεωργίου, η Βάνα Δημητρίου και ο Κούλλης Νικολάου.

Ο Γρηγόρης Βαλτινός θα υποδυθεί τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Μακάριο, έναν εμβληματικό ρόλο, ένα ιστορικό πρόσωπο-κλειδί στα κρίσιμα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της Κύπρου.

Επιστρέφοντας στο σημείο μηδέν, εκεί όπου πάγωσε ο χρόνος, το σενάριο που υπογράφει η Βάνα Δημητρίου με τη συμβολή του Δημήτρη Τοκαρή στην έρευνα, θα φωτίσει πρόσωπα και γεγονότα βαθιά χαραγμένα στη συλλογική μας μνήμη.

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Μπέζος, Κοραλία Καράντη, Αντρέας Γεωργίου, Γιώργος Ζένιος.

Το Ναυάγιο

Η δραματική σειρά «Το Ναυάγιο», βασισμένη στο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη σε σενάριο Γιώργου Κόκουβα ξετυλίγει το κουβάρι με τα «αγκαθωτά νήματα» της ζωής των πρωταγωνιστών της. Στα παγωμένα νερά του Αιγαίου, η μοίρα συνδέει τους επιζώντες του πλοίου «Φοίνιξ» με μια αόρατη κλωστή που θα ορίσει μια για πάντα το υπόλοιπο της ζωής τους.

Με φόντο την  Ελλάδα μιας άλλης εποχής, γεμάτης αντιθέσεις, γεμάτης εικόνες από τη χρυσή εποχή του ελληνικού σινεμά, την πολιτική αναταραχή της δικτατορίας που πλησιάζει, με την ποδοσφαιρική τρέλα, τα λαϊκά τραγούδια και τις φτωχικές αυλές, οι «Ναυαγοί» καλούνται να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να ορίσουν τη δική τους μοίρα.

Έρωτες που γεννιούνται μέσα από τις στάχτες του Φοίνικα, ελπίδα μέσα από το πένθος, νέα ξεκινήματα που οδηγούν σε αναπάντεχες περιπέτειες, δικαστικές ίντριγκες και δημοσιογραφικές ανατροπές, δημιουργούν ένα μωσαϊκό ιστοριών και ανθρώπων, που τους ενώνει το αγιάτρευτο τραύμα του ναυαγίου από τη μία, αλλά και η απίστευτη θέληση για ζωή, έρωτα και δικαίωση από την άλλη.

Η νέα σειρά του Mega ανοίγει ένα νοσταλγικό παράθυρο στην Αθήνα της δεκαετίας του ’60, ενώ ταξιδεύει παράλληλα στην πολύβουη Κρήτη και τα μαγευτικά Κύθηρα.

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Στάνκογλου, Αναστασία Παντούση, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Λεωνίδας Κακούρης, Γιώργος Χρυσοστόμου, Έκτορας Λιάτσος, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Δημήτρης Καπουράνης, Αθηνά Ροδίτου, Αμαλία Καβάλη, Γιώργος Χριστοδούλου, Θάνος Λέκκας, Νίκος Γκέλια, Κώστας Ξυκομηνός, Γιώργος Σουξές, Φωτεινή Ντεμίρη, Μαρία Ζορμπά, Γιολάντα Μπαλαούρα, Αντιγόνη Φρυδά, Γιώργος Μακρής, Στέλλα Ψαρουδάκη, Ελεάννα Στραβοδήμου, Πέρης Μιχαηλίδης, Κωνσταντίνος Δανίκας, Νάνσυ Μπούκλη, Χρύσα Βακάλη, Εύη Δόβελου, Ελίζα Σκολίδη, Άγγελος Ανδριόπουλος, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Βαγγέλης Σαλευρής, Χρήστος Χαλβατζάρας, Πολύδωρος Βογιατζής, Φώτης Πετρίδης, Φοίβος Παπακώστας, Χρύσα Ρώμα, Θεανώ Κλάδη, Ζαχαρένια Πίνη, Στέλιος Δημόπουλος, Παναγιώτης Γαβρέλας, Ιώβη Φραγκάτου, Θοδωρής Προκοπίου, Αθανάσιος Μυλωνόπουλος, Δημήτρης Γεωργαλάς, Εύη Παπαδάκη, Ανδρέας Βατζώλης, Στέλιος Βάσιλας κ.α.

Στον ρόλο της Λαμπρινής η Γιώτα Φέστα.

Milky Way

Στο δυναμικό του MEGA εντάσσεται ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες σκηνοθέτης Βασίλης Κεκάτος. Ο 30χρονος, ήδη καταξιωμένος με σπουδαία διεθνή φεστιβαλική πορεία κινηματογραφιστής, προετοιμάζει τη νέα μίνι σειρά μυθοπλασίας με τίτλο «Milky Way» σε παραγωγή της Foss Productions.
Με φόντο τις σκληρές συνθήκες σε μια ανώνυμη ορεινή πόλη, οι ήρωες ενήλικες που ζουν προσκολλημένοι στο παρελθόν και οι έφηβοι που προσπαθούν να βρουν το δρόμο τους για το μέλλον, πλάθουν το ψηφιδωτό μιας κοινωνίας που έχει μάθει να κρύβεται πίσω από τα μυστικά της για να επιβιώσει.

Σε μία απόμακρη ορεινή πόλη, η 17χρονη Μαρία, τελειόφοιτη Λυκείου, ονειρεύεται να γίνει χορεύτρια και να ζήσει το «αθηναϊκό όνειρο» μακριά από το ασφυκτικό περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει. Οι ονειροπολήσεις της σταματούν απότομα όταν μένει έγκυος από τον φίλο της, τον Τάσο, έναν νεαρό που έχει περάσει όλη του τη ζωή δουλεύοντας στο μοναδικό βενζινάδικο της πόλης και δεν έχει φανταστεί ποτέ να ξεφύγει από τον μικρόκοσμό του. Η οικογένεια και οι φίλοι αγκαλιάζουν το απρόσμενο νέο της εγκυμοσύνης της, πολύ γρήγορα όμως, η ίδια συνειδητοποιεί ότι οι περιορισμοί αυξάνονται επικίνδυνα.

Πρόσωπο-κλειδί και καταφύγιό της ο Τζο, ο νέος συμμαθητής της – ένα αγόρι που ξεχωρίζει από το συντηρητικό περιβάλλον της τοπικής κοινωνίας. Οι δυο τους, ξεκινούν ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες στον δρόμο προς την ενηλικίωση. Αντιμέτωπη με το μεγάλο της δίλημμα, η Μαρία θα βρεθεί ανάμεσα σε αυτό που πραγματικά είναι και σε αυτό που θέλουν οι άλλοι να γίνει.

Πρωταγωνιστούν: Κορίννα Ντουλλάαρτ, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Γιούλικα Σκαφιδά, Θέμις Μπαζάκα, Αργύρης Μπακιρτζής, Μαρία Καλλιμάνη, Σοφία Κόκκαλη, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Τόνια Σωτηροπούλου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Στυλιάνα Ιωάννου, Ναταλία Σουίφτ, Αφροδίτη Καποκάκη, Ευαγγελία Καμάρα, Ιώκο Ιωάννης Κοτίδης, Ξένια Ντάνια, Σταύρος Τσουμάνης, Βίκυ Μαϊδάνογλου, Τζέο Πακίτσας, Κασσιόπη Κλέπκου, Αλέξανδρος Βούλγαρης.

Guest stars: Λαέρτης Μαλκότσης, Νίκος Καραθάνος, Κίμων Κουρής, Ιβάν Σβιτάιλο, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Άλκηστις Πουλοπούλου, Ελένη Φουρέιρα.

ΑLPHA
Το Προξενιό της Ιουλίας

Βρισκόμαστε στη Θεσσαλία στα τέλη του ’50, και κεντρικό στοιχείο της πλοκής της ιστορίας μας είναι ένα προξενιό. Ένα προξενιό που στόχο έχει να κρύψει ένοχα μυστικά αλλά το μόνο που καταφέρνει είναι να γεννήσει περισσότερα, όπως συνέβαινε τις περισσότερες φορές.

Όλοι γνωρίζουμε ή έχουμε ακούσει για ένα προξενιό που ήταν μονόδρομος για τις γυναίκες, εκείνα τα χρόνια. Οι γονείς αποφάσιζαν για τις ζωές τους χωρίς καν να ερωτηθούν οι ίδιες. Τα έθιμα και οι νόμοι της κοινωνίας απαιτούσαν η νύφη να δίνει προίκα στον γαμπρό και μάλιστα με την υπογραφή ενός συμφωνητικού, “φατούρα” λεγόταν, όπου κατέγραφαν με κάθε λεπτομέρεια τα πάντα, από είδη ρουχισμού και οικιακά σκεύη μέχρι ακίνητη περιουσία.

Πρωταγωνιστούν: Μελέτης Ηλίας, Ευγενία Ξυγκόρου, Δημήτρης Σέρφας, Άννα Μάσχα, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Δημήτρης Αλεξανδρής.

Φόνοι στο Καμπαναριό

Μια σουρεάλ κωμωδία, την πιο ανατρεπτική σουρεάλ κωμωδία της χρονιάς όπως διαφημίζεται, θα εντάξει στο πρόγραμμα της επόμενης σεζόν ο ΑLPHA με δημιουργούς που έχουν γράψει ιστορία στην τηλεοπτική κωμωδία της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την υπόθεση της νέας, οι δύο βασικές πρωταγωνίστριες, Ρένια Λουιζίδου και Ελισάβετ Κωνσταντινίδη, θα είναι μοναχές σε μοναστήρι όπου όπως προδίδει και ο τίτλος θα γίνουν κάποιοι φόνοι. Μαζί τους θα είναι ο Γιώργος Σουρής που γνωρίσαμε καλύτερα στο «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» της ΕΡΤ1.

Το σενάριο της σειράς «Φόνοι Στο Καμπαναριό» υπογράφουν οι Νίκος Τσιάμης, Νίκος Μήτσας και Παναγιώτης Χριστόπουλος και την παραγωγή της σειράς έχει αναλάβει η Filmiki.

Πρωταγωνιστούν: Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Ρένια Λουιζίδου, Άννη Θεοχάρη, Μένη Κωνσταντινίδου, Λυδία Τζανουδάκη, Γιωργής Τσουρής, Βαγγέλης Δαούσης, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Περικλής Αλμπάνης, Νικόλας Απέργης.

Ο Γιατρός

«Ο Γιατρός» είναι ένα ιατρικό δράμα εμπνευσμένο από αληθινή ιστορία, το οποίο παρουσιάζεται σε μια υψηλού επιπέδου παραγωγή. Ο Ανδρέας Βρεττός, τον οποίο υποδύεται ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, είναι κορυφαίος γιατρός και διευθυντής της παθολογικής κλινικής σε ένα απ’ τα καλύτερα νοσοκομεία της χώρας. Βλέπει τη  ζωή του να ανατρέπεται όταν ο πατέρας ενός ασθενή τον πυροβολεί θεωρώντας τον, άδικα, υπαίτιο για το θάνατο του γιου του από ιατρικό λάθος.

Ο Ανδρέας σώζεται, αλλά ο τραυματισμός στο κεφάλι τού προκαλεί αμνησία και ξεχνάει τα τελευταία δώδεκα χρόνια της ζωής του. Χωρίς τις αναμνήσεις του, ο Αντρέας  ξυπνά σε έναν άγνωστο κόσμο όπου αγαπημένα του πρόσωπα έχουν γίνει ξένοι, νεότερες σχέσεις έχουν ξεχαστεί και η θέση του ως διευθυντής κλινικής έχει χαθεί. Τι θα συμβεί από δω και στο εξής; Πώς θα διαχειριστεί όλη αυτή την κατάσταση;

Πρωταγωνιστούν: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Δήμητρα Σιγάλα, Βασιλική Τρουφάκου.

ΣΚΑΪ
Οι Πανθέοι

Το θρυλικό μυθιστόρημα του βραβευμένου συγγραφέα και ακαδημαϊκού Τάσου Αθανασιάδη μεταφέρεται τηλεοπτικά στον ΣΚΑΪ τη νέα σεζόν, σε μία σύγχρονη παραγωγή υψηλών προδιαγραφών.

«Οι Πανθέοι», ένα αριστούργημα της ελληνικής πεζογραφίας, χάρισε στον δημιουργό του Τάσο Αθανασιάδη το Βραβείο Πεζογραφήματος από την Ακαδημία Αθηνών το 1959. Το βιβλίο, ένα από τα μυθιστορήματα του συγγραφέα που μεταφέρθηκαν στην ελληνική τηλεόραση, προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία για πρώτη φορά στην τηλεόραση την περίοδο 1977 – 1979 και εξιστορεί τις περιπέτειες των «Πανθέων», μιας μεγαλοαστικής οικογένειας, κατά τα πρώτα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

47 χρόνια μετά, η οικογένεια των «Πανθέων» έρχεται στον ΣΚΑΪ σε μια σειρά που θα καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό.

Πρωταγωνιστούν: Κάτια Δανδουλάκη (Χρυσοστόμη Πανθέου), Αιμίλιος Χειλάκης (Ανδρέας Πανθέος), Μελία Κράιλινγκ (Μάρμω Πανθέου), Μιχάλης Σαράντης (Κίτσος Γαλάτης), Νίκος Χατζόπουλος (Ισίδωρος Πανθέος), Θανάσης Κουρλαμπάς (Φάνης Πανθέος), Μαρία Καλλιμάνη (Δέσποινα Γαλάτη), Πηνελόπη Πιτσούλη (Ιλαρία), Κόρα Καρβούνη (Νίνα Αυγουστάκη), Σπύρος Σταμούλης (Στάθης Μονογιός), Μιχάλης Συριόπουλος (Γιάννης Μαρμάρης), Έλενα Τοπαλίδου (Δασκάλα), Αθηνά Μαξίμου (Μερόπη Μονογιού), Κώστας Φιλλίπογλου (Ιορδάνης Βαλλίδης), Παντελής Δεντάκης (Λουκάς Αυγουστάκης), Σμαράγδα Αδαμοπούλου (Ματούλα Γκανά), Χριστίνα Αλεξανιάν (Βέτα Πανθέου), Ελένη Καρακάση (Σεβαστή), Αλέξανδρος Μούκανος (Χρυσίνας), Ιζαμπέλλα Μπαλτσαβιά (Πέλλα Γκανά), Βίκυ Διαμαντοπούλου (Θάλεια Μονογιού), Κωνσταντίνος Γαβαλάς (Τέλης Βαλέριος), Κώστας Κονταράτος (Παναγής), Εύα Σιμάτου (Σοφία Στρατηγού), Αρετή Τίλη (Αλέκα Βαλλίδη), Ιφιγένεια Καραμήτρου (Λιάνα Πανθέου), Γιάννης Κατσιμίχας (Θωμάς Πανθέος), Θανάσης Ισιδώρου (Στέφανος Χρυσίνας), Κωνσταντίνος Ελματζίογλου (Ηλίας Γαζής), Γιάννης Ίτσιος (Δημήτρης), Βάλλια Παπαδάκη (Ουρανία) Στο ρόλο του Βλάση Πανθέου, ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

Ορκιστείτε παρακαλώ

Ο Μάρκος Σεφερλής, εκτός από την εκπομπή «Η Μαμά μου Μαγειρεύει καλύτερα από τη δική σου», έρχεται στον ΣΚΑΪ και με μια αγαπημένη σειρά με τίτλο «Ορκιστείτε Παρακαλώ».

Αξίζει να σημειωθεί πως το «Ορκιστείτε παρακαλώ» προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1982, στην ΕΡΤ2. Η σειρά έχει ως κεντρικό θέμα τις υποθέσεις που εκδικάζονται επί καθημερινής βάσεως στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων.

Πρωταγωνιστούν: Μάρκος Σεφερλής, Ελένη Φιλίνη.

ΕΡΤ
Η Παραλία

Η πολυαναμενόμενη δραματική σειρά «Η παραλία», βασισμένη στο μυθιστόρημα «Το κορίτσι με το σαλιγκάρι» της Πηνελόπης Κουρτζή, σε σκηνοθεσία του Στέφανου Μπλάτσου και σενάριο των Γιώργου Χρυσοβιτσάνου και Κώστα Γεραμπίνη, έρχεται τη νέα τηλεοπτική σεζόν, στην ΕΡΤ1 για να μας καθηλώσει.

Με ένα εξαιρετικό cast ηθοποιών «Η παραλία» μάς μεταφέρει στα Μάταλα της Κρήτης. Εκεί, κάτω από τη σκιά των μοναδικών βράχων, μυστήριο, έρωτας και συγκλονιστικές ανθρώπινες ιστορίες συμπληρώνουν το ειδυλλιακό σκηνικό. Τα όνειρα και οι εφιάλτες των πρωταγωνιστών βγαίνουν στην επιφάνεια. Πόσα σκοτεινά μυστικά μπορεί να κρατήσει η παραλία της ανεμελιάς;

Σεπτέμβριος 1969, Μάταλα. Η νεαρή γιατρός Υπατία Αρχοντάκη (Δανάη Μιχαλάκη) επιστρέφει από το Λονδίνο, στον τόπο της παιδικής της ηλικίας, προκειμένου να ανακοινώσει στην οικογένειά της ότι αρραβωνιάζεται και σκοπεύει να παντρευτεί τον Γιώργο (Γιάννης Κουκουράκης). Ο Γιώργος, ο οποίος ζει μαζί της στο Λονδίνο και εργάζεται στα ναυτιλιακά, θα έρθει στην Κρήτη λίγες ημέρες μετά την Υπατία προκειμένου να ζητήσει το χέρι της και επίσημα από την οικογένειά της.
Το πρώτο βράδυ της Υπατίας στα Μάταλα θα συνοδευτεί από την επανασύνδεση με τις παιδικές της φίλες, στις οποίες θα προτείνει να την παντρέψουν. Δίνουν ραντεβού στο πάρτι των χίπηδων, οι οποίοι έχουν βρει στέγη στη μαγευτική παραλία της περιοχής.

Εκεί, η Υπατία θα γνωρίσει την περίεργη, αλλά και φιλόξενη κοινότητα των «παιδιών των λουλουδιών», μέλος της οποίας είναι και ο Χάρι (Δημήτρης Μοθωναίος). Ανάμεσά τους θα γεννηθεί ένας έρωτας που ξεκινά με πόνο και εμπόδια και θα βρεθεί στο επίκεντρο μιας δίνης που θα συμπαρασύρει στο πέρασμά της όλα όσα οι ήρωές μας θεωρούσαν δεδομένα.

Σύντομα, με αφετηρία μια τραγική δολοφονία που θα συνταράξει την περιοχή, αλλά περισσότερο απ’ όλους την ίδια την Υπατία, ο παράδεισός της θα δοκιμαστεί πολύ σκληρά.

Παίζουν: Δανάη Μιχαλάκη (Υπατία Αρχοντάκη), Δημήτρης Μοθωναίος (Χάρι Πιρς), Αλέξανδρος Λογοθέτης (Διονύσης Αρχοντάκης), Γιούλικα Σκαφιδά (Αντιγόνη Αρχοντάκη), Νικόλας Παπαγιάννης (Γράντος Μαυριτσάκης), Δημοσθένης Παπαδόπουλος (Λοΐζος Ανδρουλιδάκης), Γωγώ Καρτσάνα (Μαρία Ζαφειράκη), Δημήτρης Ξανθόπουλος (Σήφης Γερωνυμάκης), Δημήτρης Κίτσος (Παύλος Αρχοντάκης), Ελεάννα Στραβοδήμου (Ναταλί Πασκάλ), Αλέξανδρος Πέρρος (Μαρκ Μπένσον), Μαρία Μπαγανά (Νόνα Ζηνοβάκη), Αλέξανδρος Μούκανος (Παπα-Νικόλας Μαυριτσάκης), Νίκος Καραγιώργης (Παντελής Αρβανιτάκης), Ευσταθία Τσαπαρέλη (Κερασία Μαυριτσάκη), Ξένια Ντάνια (Τες Γουίλσον), Μαρθίλια Σβάρνα (Λόρα Μπράουν), Γιώργος Σαββίδης (Τόμι Μπέικερ), Στέφανος Μουαγκιέ (Στιβ Μίλερ), Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος-Alex Sid (Μπράιαν Τέιλορ), Τάκης Σακελλαρίου (Κώστας Ζαφειράκης), Κατερίνα Λυπηρίδου (Ελένη Ανδρουλιδάκη), Νόνη Ιωαννίδου (Άννα Τσαμπουράκη), Γιώργος Γιαννόπουλος (Μανόλης Παπαγιαννάκης), Προμηθέας Νερατίνι (Ηλίας Παπαδομιχελάκης), Βερονίκη Κυριακοπούλου (Βερόνικα Τόμσον).

Στον ρόλο του Πιτ Φέργκιουσον ο Κώστας Νικούλι
Στον ρόλο του Γιώργου Παυλόπουλου ο Γιάννης Κουκουράκης
Στον ρόλο του Νικήτα Τσαμπουράκη ο Γιώργος Μιχαλάκης
Στον ρόλο του Ανδρέα Καραχάλιου ο Μάκης Παπαδημητρίου
Στον ρόλο της Νικολίνας Αρχοντάκη η Μπέτυ Λιβανού
Και στον ρόλο του Δημητρού Αρχοντάκη ο Γιώργος Νινιός

Έρημη Χώρα

H «Έρημη χώρα», η νέα σειρά της ΕΡΤ, ένα σύγχρονο κοινωνικό γουέστερν σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιώργου Γκικαπέππα, με εξαιρετικούς ηθοποιούς και συντελεστές, έρχεται τη νέα σεζόν στις οθόνες μας, και φιλοδοξεί να μας καθηλώσει και να μας αφυπνίσει…

Η σειρά, οχτώ επεισοδίων, παραγωγής ERTFLIX, θα προβληθεί αποκλειστικά στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ πριν από τη μετάδοσή της στην ΕΡΤ1.

Μια οδυνηρή περιπέτεια κηδεμονίας αποτελεί τον συνδετικό κρίκο που ενώνει τους ήρωες της ιστορίας μας. H Εύα, μια 10χρονη κοπέλα που πάσχει από εκλεκτική αλαλία και χάνει σε μία ημέρα και τους δύο γονείς της, ο Λουκάς, ο 65χρονος μοναχικός παππούς της, ο οποίος αρνείται πεισματικά την επιμέλειά της, και η Μαρίνα, μια 40χρονη κοινωνική λειτουργός που προσπαθεί να μην οδηγηθεί η Εύα σε ίδρυμα, εμπλέκονται σε μια επίπονη υπόθεση κηδεμονίας, που θα τους φέρει αντιμέτωπους με τους… δαίμονές τους, αλλά ταυτόχρονα θα αναγκάσει την παγωμένη τους καρδιά να ξυπνήσει ξανά.

Παίζουν: Γιώργος Κέντρος (Λουκάς), Δανάη Σκιάδη (Μαρίνα), Γιώργος Καραμίχος (Μάνος), Αλεξάνδρα Αϊδίνη (Χριστίνα), Νίκος Αρβανίτης (Στέλιος), Γιώργος Γιαννόπουλος (Σερίφης), Δημήτρης Αριανούτσος (Ανδρέας), Άννα Μαρία Μαρινάκη (Εύα), Kίττυ Παϊταζόγλου (Στέλλα), Χρήστος Κοντογιώργης (Μάρκος), Αλεξία Σαπρανίδου (Σοφία), Κωνσταντίνος Μαγκλάρας (Στράτος), Στεφανία Μαρόλα (Ντανιέλα), Carmen Ionescu (Έλενα), Mihai Dinvale (Βλαντ). Συμμετέχουν ως guests οι Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Ντίνα Αβαγιανού και Αδελαΐδα Κατσίδε.

Στα Σύρματα

Μια απολαυστική κωμωδία με σπαρταριστές καταστάσεις, ξεκαρδιστικές ατάκες και φρέσκια ματιά, που διαδραματίζεται μέσα και έξω από τις φυλακές, έρχεται τη νέα τηλεοπτική σεζόν στην ΕΡΤ, για να μας ανεβάσει «Στα σύρματα».

Σε σενάριο Χάρη Μαζαράκη και Νίκου Δημάκη και σκηνοθεσία Χάρη Μαζαράκη, με πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών και συντελεστών, η ανατρεπτική ιστορία μας ακολουθεί το ταξίδι του Σπύρου Καταραχιά (Θανάσης Τσαλταμπάσης), ο οποίος –ύστερα από μια οικονομική απάτη– καταδικάζεται σε πέντε χρόνια φυλάκισης και οδηγείται σε σωφρονιστικό ίδρυμα.

Στη φυλακή γνωρίζει τον Ιούλιο Ράλλη (Ιβάν Σβιτάιλο), έναν βαρυποινίτη με σκοτεινό παρελθόν. Μεταξύ τους δημιουργείται μια ιδιάζουσα σχέση. Ο Σπύρος, ως ιδιαίτερα καλλιεργημένος, μαθαίνει στον Ιούλιο από τους κλασικούς συγγραφείς μέχρι θέατρο και ποίηση, ενώ ο Ιούλιος αναλαμβάνει την προστασία του και τον μυεί στα μυστικά του δικού του «επαγγέλματος».

Στο μεταξύ, η Άννα Ρούσου (Βίκυ Παπαδοπούλου), μια μυστηριώδης κοινωνική λειτουργός, εμφανίζεται για να ταράξει κι άλλο τα νερά, φέρνοντας ένα πρόγραμμα εκτόνωσης θυμού, που ονομάζει «Στα σύρματα», εννοώντας όχι μόνο τα σύρματα της φυλακής αλλά και εκείνα των τηλεφώνων. Έτσι, ζητάει από τον διευθυντή να της παραχωρήσει κάποιους κρατούμενους, ώστε να τους εκπαιδεύσει και να τους μετατρέψει σε καταδεκτικούς τηλεφωνητές, στους οποίους ο έξω κόσμος θα βγάζει τα εσώψυχά του και θα ξεσπά τον συσσωρευμένο θυμό του.

Φίλοι και εχθροί, από τον εκκεντρικό διευθυντή των φυλακών Φωκίωνα Πάρλα (Πάνος Σταθακόπουλος) και τον αρχιφύλακα Ζιζί (Αλέξανδρος Ζουριδάκης) μέχρι τις φατρίες των «Ρεμπετών», των Ρώσων, αλλά και τον κρατούμενο καθηγητή Καλών Τεχνών (Λάκης Γαβαλάς), όλοι μαζί αποτελούν τα κομμάτια ενός δύσκολου και ιδιαίτερου παζλ.

Όλα όσα συμβαίνουν εκτός φυλακής, με τον πνευματικό ιερέα του Ιουλίου, πατέρα Νικόλαο (Τάσος Παλαντζίδης), τον χασάπη πατέρα του Σπύρου, τον Στέλιο (Βασίλης Χαλακατεβάκης), τον μεγαλοεπιχειρηματία και διαπλεκόμενο Κίμωνα Βασιλείου (Γιώργος Χρανιώτης) και τη σύντροφό του Βανέσα Ιωάννου (Ντορέττα Παπαδημητρίου), συνθέτουν ένα αστείο γαϊτανάκι, γύρω από το οποίο μπερδεύονται οι ήρωες της ιστορίας μας.

Παίζουν: Θανάσης Τσαλταμπάσης (Σπύρος), Ιβάν Σβιτάιλο (Ιούλιος), Bίκυ Παπαδοπούλου (Άννα Ρούσσου), Ντορέττα Παπαδημητρίου (Βανέσα Ιωάννου), Γιώργος Χρανιώτης (Κίμωνας Βασιλείου), Πάνος Σταθακόπουλος (Φωκίων Πάρλας, διευθυντής των φυλακών), Τάσος Παλαντζίδης (πατέρας Νικόλαος), Βασίλης Χαλακατεβάκης (Στέλιος Καταραχιάς, πατέρας Σπύρου), Ανδρέας Ζηκούλης (κρατούμενος «Τσιτσάνης»), Κώστας Πιπερίδης (κρατούμενος «Μητσάκης»), Δημήτρης Μαζιώτης (κρατούμενος «Βαμβακάρης»), Κωνσταντίνος Μουταφτσής (Λέλος, φίλος Σπύρου), Στέλιος Ιακωβίδης (Μανωλάκης, φίλος Σπύρου), Αλέξανδρος Ζουριδάκης (Ζαχαρίας Γαλάνης ή Ζιζί), Βαγγέλης Στρατηγάκος (Φάνης Λελούδας), Δημοσθένης Ξυλαρδιστός (Φατιόν), Λουκία Φραντζίκου (Πόπη Σπανού), Γεωργία Παντέλη (αστυνόμος Κάρολ Πετρή), Σουζάνα Βαρτάνη (Λώρα), Εύα Αγραφιώτη (Μάρα), Γιώργος Κατσάμπας (δικηγόρος Πρίφτης), Κρις Ραντάνοφ (Λιούμπα), Χάρης Γεωργιάδης (Ιγκόρ), Τάκης Σακελλαρίου (Γιάννης Πικρός), Γιάννης Κατσάμπας (Σαλούβαρδος), Συμεών Τσακίρης (Νίο Σέρφεν) και ο Λάκης Γαβαλάς, στον ρόλο του καθηγητή Καλών Τεχνών του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Η Μεγάλη Χίμαιρα

Το εμβληματικό μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση «Η μεγάλη χίμαιρα» γίνεται για πρώτη φορά τηλεοπτική σειρά 6 επεισοδίων, σε σκηνοθεσία του Ντένη Ηλιάδη και συμπαραγωγό την ΕΡΤ.

Η μεγαλεπήβολη ιδέα γεννήθηκε πριν από τέσσερα χρόνια, με τον Δημήτρη Τάρλοου και την οικογένεια Καραγάτση να παρακολουθούν στενά την προσαρμογή του βιβλίου, ενώ οι συζητήσεις με την ΕΡΤ άρχισαν πριν από αρκετούς μήνες μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς τα δικαιώματα του εν λόγω βιβλίου ουδέποτε είχαν δοθεί στο παρελθόν για να μεταφερθεί το μυθιστόρημα στην τηλεόραση.

Βρισκόμαστε στο 1931. Επιθυμώντας να ξεφύγει από την καταπίεση που της επέβαλε η γαλλική ανατροφή και το τραυματικό οικογενειακό παρελθόν της, η όμορφη Μαρίνα ερωτεύεται τον Γιάννη, έναν γοητευτικό καπετάνιο που γνωρίζει στο λιμάνι της Ρουέν. Τον ακολουθεί στη Σύρο, στην καρδιά του Αιγαίου, και εγκαθίσταται στο σπίτι της πεθεράς της.

Στη Σύρο, ακμάζουσα πρωτεύουσα των Κυκλάδων, λαχταρά να βρει την ελευθερία και έναν παράδεισο των αισθήσεων του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού -τον οποίον λατρεύει- , των μύθων και των θρύλων του. Ο σύζυγός της, από την άλλη, προσπαθεί να χτίσει μία ναυτιλιακή αυτοκρατορία δυτικών προτύπων, έχοντας δίπλα του τη σύζυγό του, η οποία στηρίζει το εγχείρημα του ψυχολογικά αλλά και οικονομικά.

Η Μαρίνα γοητεύεται από την απλότητα, την ομορφιά και τις παραδόσεις του νέου αυτού περιβάλλοντος. Απολαμβάνει τη σταθερότητα και τις απολαύσεις που της προσφέρει η ελληνική κουλτούρα και ο σύζυγος της, καθώς και τις γνώσεις του νεότερου αδερφού του Μηνά, ενός μορφωμένου φοιτητή στη Νομική Σχολή της Αθήνας, παραμένοντας «εξωτική» στα μάτια των υπόλοιπων ανθρώπων της κλειστής κοινότητας του νησιού. Αρχικά, βιώνει έναν πραγματικό μήνα του μέλιτος, ένα συναρπαστικό ταξίδι κατά το οποίο ανακαλύπτει τον εαυτό της και -φαινομενικά- αφήνει πίσω τους δαίμονές της.

Όταν η καταστροφή χτυπάει τις επιχειρήσεις του άντρα της, ο κόσμος της Μαρίνας κατρακυλάει σε μία δίνη έρωτα, πάθους και θανάτου. Με έναν χρεοκοπημένο σύζυγο, ο οποίος αναγκάζεται να επιστρέψει ξανά στη δουλειά του στα πλοία, και στο ασήκωτο βάρος μιας μικρής κόρης, η Μαρίνα σύντομα γίνεται απόκληρος της κοινωνίας της Σύρου.

Οι Έλληνες θεοί και δαίμονες αποδεικνύονται ακόμα πιο αμείλικτοι για τον εύθραυστο ψυχισμό της, καθώς υποκύπτει στον πόθο της για τον νεαρό κουνιάδο της. Όσο ακόμα πασχίζει να βρει τον εαυτό της σε μια περίοδο που η ίδια είναι θύμα επικρίσεων, αυτό το θυελλώδες ερωτικό τρίγωνο θα οδηγήσει σε σοκαριστικές συνέπειες, αντάξιες των αγαπημένων της αρχαίων ελληνικών τραγωδιών.

Αναμένεται η ανακοίνωση για τους πρωταγωνιστές.

Ηλέκτρα

Μια ακόμα σειρά βασισμένη σε μυθιστόρημα με τίτλο «Ηλέκτρα» έρχεται τη νέα σεζόν (2023 – 2024) με δύο αγαπημένα πρόσωπα, από ελληνικές σειρές που έχουμε αγαπήσει. Η επερχόμενη σειρά εποχής «πατάει» πάνω στο ομώνυμο, υπό έκδοση, μυθιστόρημα της Ελένης Καπλάνη η οποία υπογράφει και το «Μαύρο Ρόδο», τη δημοφιλή σειρά του MEGA.

Η σειρά μας μεταφέρει στη δεκαετία του ’70 για να μας περιγράψει την ιστορία μιας γυναίκας καταπιεσμένης από τις συμβάσεις της εποχής και τον καθωσπρεπισμό μιας μικρής κοινωνίας ενός νησιού. Καλά κρυμμένα μυστικά, σκληρές αλήθειες και ένας θυελλώδης έρωτας με απρόβλεπτες συνέπειες θα μας καθηλώσουν.

1972. Νήσος Αρσινόη. Η Ηλέκτρα (Έμιλυ Κολιανδρή), μια γυναίκα εγκλωβισμένη στους ρόλους που άλλοι διάλεξαν για εκείνη, της καλής κόρης, συζύγου και μάνας, ασφυκτιά στην κλειστή νησιωτική κοινωνία. Παντρεμένη με τον -κατά πολλά χρόνια μεγαλύτερό της- δήμαρχο της Αρσινόης Σωτήρη Βρεττό (Τάσος Γιαννόπουλος), η Ηλέκτρα έχει βαφτίσει την υποταγή καθήκον και την καταπίεση εγκαρτέρηση. Αναζητεί καθημερινά τις λίγες στιγμές ελευθερίας που της προσφέρει μια βουτιά στο ποτάμι και μια βόλτα με το άλογό της, μέχρι τη στιγμή που συναντιέται με το πεπρωμένο της.

Ο Παύλος Φιλίππου (Αποστόλης Τότσικας), ένας γοητευτικός και μυστηριώδης άντρας, καταφθάνει στην Αρσινόη για ν’ αναλάβει τη θέση του καθηγητή μαθηματικών στο γυμνάσιο του νησιού. Η Ηλέκτρα νιώθει ότι αυτός ο άντρας κρατάει το κλειδί της ελευθερίας της. Η ελευθερία, όμως, έρχεται πάντα μ’ ένα τίμημα. Ακόμα κι αν η Ηλέκτρα κατορθώσει να σπάσει τα δεσμά της φυλακής της, δεν μπορεί να ελευθερωθεί από το παρελθόν της… Οι εφιαλτικές μνήμες της ξυπνούν με την επιστροφή του Νικόλα Βρεττού (Θανάσης Πατριαρχέας) στο νησί και ένα καλά κρυμμένο μυστικό κινδυνεύει ν’ αποκαλυφθεί. Η Ηλέκτρα θ’ αναμετρηθεί με το παρελθόν της αλλά και με τα όρια της ελευθερίας της και θα γράψει, έτσι, το πιο ιδιαίτερο και σκοτεινό κεφάλαιο στο ημερολόγιο της ζωής της.

Παίζουν: Έμιλυ Κολιανδρή (Ηλέκτρα), Αποστόλης Τότσικας (Παύλος Φιλίππου), Τάσος Γιαννόπουλος (Σωτήρης Βρεττός), Κατερίνα Διδασκάλου (Δόμνα Σαγιά), Γιώργος Συμεωνίδης (Στέργιος Σαγιάς), Λουκία Παπαδάκη (Τιτίκα Βρεττού), Αλέξανδρος Μυλωνάς (Πέτρος Βρεττός), Θανάσης Πατριαρχέας (Νικόλας Βρεττός), Νεφέλη Κουρή (Κατερίνα), Ευαγγελία Μουμούρη (Μερόπη Χατζή), Δανάη Λουκάκη (Ζωή Νικολαΐδου), Δρόσος Σκώτης (Κυριάκος Χατζής), Ειρήνη Λαφαζάνη (Δανάη), Όλγα Μιχαλοπούλου (Νεφέλη)

Τρίτος όροφος

Η νέα 15λεπτη κωμική σειρά «Τρίτος όροφος», σε σενάριο-σκηνοθεσία Βασίλη Νεμέα, με εξαιρετικούς ηθοποιούς και συντελεστές και πρωταγωνιστές ένα ζόρικο, εκρηκτικό ζευγάρι τον Γιάννη και την Υβόννη, έρχεται τη νέα τηλεοπτική σεζόν στην ΕΡΤ και υπόσχεται να μας χαρίσει στιγμές συγκίνησης και αισιοδοξίας, γέλια και χαμόγελα.

Ένα ζευγάρι νέων στην… ψυχή, ο Αντώνης Καφετζόπουλος (Γιάννης) και η Λυδία Φωτοπούλου (Υβόννη), έρχονται στην ΕΡΤ1 για να μας θυμίσουν τι σημαίνει αγάπη, σχέσεις, συντροφικότητα σε κάθε ηλικία και να μας χαρίσουν άφθονες στιγμές γέλιου, αλλά και συγκίνησης.

Η σειρά που θα μεταδίδεται καθημερινά από την ΕΡΤ1, από τη νέα τηλεοπτική σεζόν παρακολουθεί την καθημερινή ζωή ενός ζευγαριού συνταξιούχων.

Στον τρίτο όροφο μιας πολυκατοικίας, μέσα από τις ξεκαρδιστικές συζητήσεις που κάνουν στο σπίτι τους, ο 70χρονος Γιάννης, διαχειριστής της πολυκατοικίας, και η 67χρονη Υβόννη μάς δείχνουν πώς κυλάει η καθημερινότητά τους, η οποία περιλαμβάνει στιγμές γέλιου, αλλά και ομηρικούς καβγάδες, σκηνές ζήλιας με πείσματα και χωρισμούς, λες και είναι έφηβοι…

Έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Ανδρέα (Χάρης Χιώτης) και τη Μαρία (Ειρήνη Αγγελοπούλου), που το καθένα έχει πάρει τον δρόμο του, και εκείνοι είναι πάντα εκεί να τα στηρίζουν, όπως στηρίζουν ο ένας τον άλλον, παρά τις τυπικές γκρίνιες όλων των ζευγαριών.

Παρακολουθώντας τη ζωή τους, θα συγκινηθούμε με την εγκατάλειψη, τη μοναξιά και την απομόνωση των μεγάλων ανθρώπων –ακόμη και από τα παιδιά τους, που ελάχιστες φορές έρχονται να τους δουν και τις περισσότερες μιλούν μαζί τους από το λάπτοπ ή τα τηλέφωνα– και παράλληλα θα κλάψουμε και θα γελάσουμε με τα μικρά και τα μεγάλα γεγονότα που τους συμβαίνουν…

Ο Γιάννης είναι πιο εκρηκτικός και επιπόλαιος. Η Υβόννη είναι πιο εγκρατής και ώριμη. Πολλές φορές όμως αυτά εναλλάσσονται, ανάλογα με την ιστορία και τη διάθεση του καθενός.

Εκείνος υπήρξε στέλεχος σε εργοστάσιο υποδημάτων, απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε, ύστερα από 35 χρόνια και 2 επιπλέον, μιας και δεν ήθελε να είναι στο σπίτι.

Εκείνη, πάλι, ήταν δασκάλα σε δημοτικό και δεν είχε κανένα πρόβλημα να βγει στη σύνταξη και να ξυπνάει αργά, μακριά από τις φωνές των μικρών και τα κουδούνια. Της αρέσει η ήρεμη ζωή του συνταξιούχου, το εξοχικό τους τα καλοκαίρια, αλλά τώρα τελευταία ούτε κι αυτό διότι τα εγγόνια τους μεγάλωσαν και την εξαντλούν, ειδικά όταν τα παιδιά τους τα αφήνουν και φεύγουν!

Παίζουν: Αντώνης Καφετζόπουλος (Γιάννης), Λυδία Φωτοπούλου (Υβόννη), Χάρης Χιώτης (Ανδρέας, ο γιος), Ειρήνη Αγγελοπούλου (Μαρία, η κόρη), Χριστιάνα Δρόσου (Αντωνία, η νύφη) και οι μικροί Θανάσης και Αρετή Μαυρογιάννη (στον ρόλο των εγγονιών).

πηγή: dailymedia.com.gr