Τραγωδία άνευ προηγουμένου στο Δάσος της Δαδιάς. Οι άνδρες της πυροσβεστικής ήρθαν αντιμέτωποι με ένα σοκαριστικό θέαμα όταν εντόπισαν απανθρακωμένες σορούς

 

Σύμφωνα με την νέα ενημέρωση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας δεκαοκτώ νεκροί μετανάστες εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς κοντά στην περιοχή του Άβαντα.

«Ήδη από το αρχηγείο της Ελληνικής αστυνομίας έχει ενεργοποιηθεί η ομάδα αναγνώρισης θυμάτων καταστροφών. Οι έρευνες σε όλο το μήκος που εξελίχθηκε η πυρκαγιά εξελίσσεται» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αρτοποιός.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, πιθανολογείται πως οι 18 νεκροί είναι μετανάστες, αφού στην περιοχή δεν έχει γίνει καμία δήλωση εξαφάνισης από κατοίκους.

 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, «ερευνάται το ενδεχόμενο να εισήλθαν παράνομα στη χώρα».

Η φωτιά εντός του δάσους της Δαδιάς, ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (21/8) και οι δυνάμεις πυρόσβεσης επιχείρησαν να την αντιμετωπίσουν προτού επεκταθεί.Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Δημητρης Πέτροβιτς δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι πρόκειται για «αυτόνομη» εστία που εκδηλώθηκε, από άγνωστη αιτία, σε απόσταση από τις άλλες εν εξελίξει φωτιές, στη θέση Γκίμπρενα.