Μαίνεται η φωτιά στην περιοχή της Ροδόπης. Το μεσημέρι της Τετάρτης εστάλη «112» για εκκένωση του χωριού Κασσιτέρα πτος τις Σάπες.

Νωρίτερα, τα πύρινα μέτωπα στην Ροδόπη ήταν σε ύφεση, με τη μεγαλύτερη φωτιά να καίει στο Παπίκιο Όρος κοντά στον μικρό οικισμό της Κερασιάς, σύμφωνα με το xronos.gr.

Στα μέτωπα της Ροδόπης επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 15 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Στο μεταξύ, διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα της Εγνατίας Οδού Κομοτηνής- Αλεξανδρούπολης και Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής, αλλά και της Εθνικής οδού Σαπών – Αλεξανδρούπολης και στα δύο ρεύματα, λόγω των πυρκαγιών, γνωστοποίησε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Συγκεκριμένα, διεκόπη η κυκλοφορία στο ρεύμα της Εγνατίας Οδού Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης με κατεύθυνση από το ύψος του ανατολικού κόμβου Κομοτηνής έως το ύψος του κόμβου της Μάκρης Αλεξανδρούπολης και στο ρεύμα Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής από το ύψος του κόμβου Μάκρης Αλεξανδρούπολης έως το ύψος του κόμβου Μέστης Αλεξανδρούπολης.

ΠΗΓΗ: protothema.gr