Έγινε αυτό που αντευχόμαστε όλοι, η φωτιά πέρασε στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας το μεσημέρι της Τετάρτης παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της Πυροσβεστικής.

Αυτή τη στιγμή η φωτιά βρίσκεται κοντά στο τελεφερίκ και καίει πευκοδάσος.

Μάχη για να ανακοπεί η πορεία του πύρινου εφιάλτη προς τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας επιβεβαιώνει και ο αντιδήμαρχος Αχαρνών Νίκος Ξαγοράρης, ο οποίος ωστόσο είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ ότι καίγεται παρθένο δάσος.

Οι εναέριες ρίψεις είναι συνεχείς παρά τους στροβιλισμούς από τον βορειοανατολικό ισχυρότατο άνεμο, αλλά η φωτιά ανεβαίνει προς τα πάνω κι έχει μπει στον Εθνικό Δρυμό, είπε ο αντιδήμαρχος τονίζοντας ότι πρόκειται για δάσος που δεν είχε καεί στο παρελθόν.

Εφιαλτικές στιγμές στις παρυφές της Πάρνηθας
Εφιαλτικές είναι οι στιγμές που εξελίσσονται στις παρυφές της Πάρνηθας καθώς η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη και καίει τα πάντα στο πέρασμά της.

Την ίδια ώρα υπεράνθρωπες είναι οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων που κάνουν τα πάντα να μην περάσουν οι φλόγες τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας αλλά και να σώσουν τις περιουσίες των κατοίκων.

Καίγονται σπίτια, κινδυνεύει το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής
Η φωτιά συνεχίζει να είναι δύσκολη ενώ οι φλόγες, λόγω της αλλαγής της φοράς του ανέμου φούντωσαν και μπήκαν στις αυλές των σπιτιών στην Αγία Παρασκευή στο Μενίδι.

Ήδη δόθηκε εντολή εκκένωσης της περιοχής, ενώ η αστυνομία προσπαθεί να απομακρύνει με ασφάλεια τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής. Σύμφωνα με τους κατοίκους μέσα στα σπίτια υπάρχουν εγκλωβισμένοι πολίτες.

Την ίδια ώρα στάλθηκε μήνυμα «112» στους κατοίκους Αγίας Παρασκευής Μενιδίου και Καποτά να απομακρυνθούν προς το Κέντρο του Μενιδίου.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: « Δασική πυρκαγιά στην περιοχή. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Αγία Παρασκευή Μενιδίου και Καποτά, απομακρυνθείτε προς κέντρο Μενιδίου. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών»

Μπήκαν οι φλόγες στο Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής
Δραματικές είναι οι στιγμές γύρω από το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής. Όπως δείχνει η κάμερα του OPEN οι φλόγες έχουν φτάσει δίπλα από την Μονή, με τους εθελοντές και τους κατοίκους να προσπαθούν με ότι μέσα έχουν να απομακρύνουν την φωτιά που όλο και φουντώνει λόγω των ανέμων.