Ενώ τα μέτωπα είναι πολλά και διάσπαρτα σε όλη την Ελλάδα με αυτό της Πάρνηθας να καίει ανεξέλεκγκτο στην Αττική, προβληματισμούς εγείρουν οι πυρκαγιές στον Αυλώνα.

Νέο μέτωπο φωτιάς εκδηλώθηκε μεσημέρι της Πέμπτης (24/8) στον Αυλώνα. Στο σημείο επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν πραγματοποιηθεί 2 προσαγωγές, με τη μία να αφορά έναν 45χρονο άνδρα.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Aντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός, κατά την έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές, που πραγματοποίησε σήμερα, 24 Αυγούστου και ώρα 12:20 από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων, στο Μαρούσι, είπε: «Στους πρόποδες της Πάρνηθας, στην ευρύτερη περιοχή του Αυλώνα, τις τελευταίες 24 ώρες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπισαν συνολικά 12 πυρκαγιές, πριν επεκταθούν και λάβουν επικίνδυνες διαστάσεις. Επίσης, έχει παρατηρηθεί, ότι στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα, κάποιοι χρησιμοποιούν συστήματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Σας γνωρίζουμε ότι, ο εναέριος χώρος των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς έχει δεσμευτεί με οδηγία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, αποκλειστικά για την αεροπυρόσβεση. Σε κάθε άλλη περίπτωση παραβιάζονται οι όροι ασφαλείας πτήσεων».

Πυρκαγιά Πάρνηθα: Επτά απόπειρες εμπρησμού μέσα σε δύο ώρες

Με τη φωτιά στην Πάρνηθα να εξακολουθεί να καίει, έστω και σε χαμηλότερη ένταση, σήμερα το πρωί είχαμε επτά απόπειρες εμπρησμού στην περιοχή!

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, μέσα σε μόλις δύο ώρες, και συγκεκριμένα από τις 09:00 έως τις 11:00 π.μ., υπήρξαν επτά απόπειρες εμπρησμού στη βόρεια πλευρά της Πάρνηθας, προς τον Αυλώνα.

Για το θέμα μίλησε και ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία, Βασίλης Κόκκαλης.

Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εκδηλώθηκαν τουλάχιστον πέντε εστίες πυρκαγιάς στην περιοχή Ασπροχώρι Αυλώνα. Τόνισε ότι η Πυροσβεστική έσβηνε τη μία εστία και μετά από λίγο ξεσπούσε άλλη σε διαφορετικό σημείο στην ίδια περιοχή.

Αρτοποιός: 12 πυρκαγιές τις τελευταίες 24 ώρες στον Αυλώνα
Αλλά και ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, μίλησε για τις φωτιές στην ευρύτερη περιοχή του Αυλώνα.

Όπως είπε, «τις τελευταίες 24 ώρες στην ευρύτερη περιοχή του Αυλώνα οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπισαν 12 πυρκαγιές, πριν αυτές επεκταθούν και λάβουν επικίνδυνες διαστάσεις».