Νέα εστία φωτιάς ξέσπασε στον Αυλώνα, αυτή τη φορά στη θέση Άγιος Γεώργιος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για εμπρησμό ενώ γίνεται και καταδίωξη ενός υπόπτου αυτοκινήτου που κινείται στην περιοχή.

Όπως αναφέρθηκε στην τηλεόραση του OPEN, πυροσβεστικές δυνάμεις σπεύδουν στη φωτιά στον Άγιο Γεώργιο Αυλώνα καθώς το μέτωπο κινείται προς τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας, εκεί όπου δίνεται η μάχη τις τελευταίες ώρες να μην φτάσουν οι φλόγες.

Στο σημείο επιχειρούν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα, ωστόσο οι δυνάμεις ενισχύονται.

Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ 100,3 ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασίας, Βασίλης Κόκκαλης κατήγγειλε τις τελευταίες δύο ώρες εκδηλώθηκαν τουλάχιστον πέντε εστίες πυρκαγιάς στην περιοχή του Αυλώνα.

Τόνισε ότι η πυροσβεστική έσβηνε τη μία εστία και μετά από λίγο ξεσπούσε άλλη σε διαφορετικό σημείο στην ίδια περιοχή.

Αναφερόμενος στην φωτιά της Πάρνηθας, ο κ. Κόκκαλης τόνισε ότι δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, και όπου υπάρχει καπνός και κινδυνεύει να γίνει αναζωπύρωση, γίνονται συνεχείς ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα.

Και ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός στην έκτακτη ενημέρωση ανέφερε ότι το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 12 πυρκαγιές μόνο στον Αυλώνα.

«Μάχη» με τις αναζωπυρώσεις στην Πάρνηθα
Με τις αναζωπυρώσεις παλεύουν οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Πάρνηθα, που σημειώνονται στο βόρειο τμήμα του μετώπου στον Εθνικό Δρυμό.

Οι μάχες με τις φλόγες είναι εξαντλητικές καθώς καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες να μην περάσει στην ρεματιά η φωτιά και δημιουργηθεί ξανά το «φαινόμενο της Καμινάδας».  Ένα φαινόμενο που αν δημιουργηθεί ξανά θα φουντώσει τις φλόγες και θα οδηγήσει στο χειρότερο.

Τα εναέρια μέσα που έχουν δημιουργήσει μια «αλυσίδα» κατάσβεσης φαίνεται πως έχουν καταφέρει να περιορίσουν σημαντικό μέρος του μετώπου στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι εξακολουθούν να είναι ισχυροί ωστόσο φυσούν σε αντίθετη κατεύθυνση από τα σπίτια που βρίσκονται κοντά, γεγονός που δίνει περισσότερο χρόνο στις πυροσβεστικές δυνάμεις για να πραγματοποιούν κατασβέσεις.

Σε επιφυλακή παραμένουν οι κάτοικοι στους Θρακομακεδόνες καθώς το μέτωπο χιλιομέτρων πλησιάζει τον οικισμό από τα ανατολικά.

Νωρίτερα, οι φλόγες βρέθηκαν μια ανάσα από το τελεφερίκ ενώ κατακατακαίνε το πυκνό δάσος που βρίσκεται ανάμεσα στο μέτωπο και τον οικισμό.