Σαφώς καλύτερη είναι η εικόνα από τη φωτιά στην Πάρνηθα, σε σχέση με τις πρώτες πρωινές ώρες που υπήρξε αναζωπύρωση.

Ωστόσο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στα σημεία που υπάρχουν μικρές εστίες φωτιάς, με στόχο την κατάσβεση της φωτιάς. Κύριο μέλημά τους, όπως προέκυψε τα ξημερώματα της Πέμπτης, να μην κατευθυνθεί η φωτιά προς την περιοχή των Θρακομακεδόνων.

Νωρίτερα η φωτιά είχε κατέβει σε απόσταση περίπου 100-200 μέτρων από τη λεωφόρο Πάρνηθος, ανεβαίνοντας από τις ταβέρνες στον δρόμο που οδηγεί προς το τελεφερίκ.

Η αναζωπύρωση τα ξημερώματα
Τα ξημερώματα υπήρξε αναζωπύρωση και η φωτιά είχε φτάσει στη νοητή ευθεία της λεωφόρου Πάρνηθος, δυτικά στο ύψος του τελεφερίκ.

Πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον περιορισμό της, ενώ σηκώθηκαν και τα εναέρια μέσα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η φωτιά ήταν σε ύφεση, όμως μία νέα μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε λίγο μετά τις 4 το πρωί, πάνω από τον οικισμό της Αγίας Παρασκευής.

Μέσω του 112 εστάλη μήνυμα να εκκενωθούν οι οικισμοί Άγιος Νικόλαος και Αγία Παρασκευή.

Παράλληλα εστάλη προειδοποητικό μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών: Θρακομακεδόνες, Μπόσκιζα και Πανόραμα Μενιδίου να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών.

Στο σημείο επιχειρούν 260 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 77 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού 6 αεροσκάφη και7 ελικόπτερα. Ταυτόχρονα επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις εθελοντών πυροσβεστών με πεζοπόρα τμήματα, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Αττικής.