Στην Αθήνα «προσγειώθηκε» ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι ο οποίος έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από μέλη της ινδικής κοινότητας.

Τον Ινδό πρωθυπουργό υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γερπαετρίτης, ενώ ο ίδιος ο Μόντι έγραψε στο Twitter: «Προσγειώθηκα στη Αθήνα. Προσβλέπω σε μία παραγωγική επίσκεψη στην Ελλάδα με στόχο την εκβάθυνση της φιλίας μεταξύ Ινδίας – Ελλάδας. Θα έχω συνομιλίες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θα έρθω σε επαφή με την Ινδική κοινότητα».

Παράλληλα, ο Ινδός πρωθυπουργός ευχαρίστησε την ινδική κοινότητα για το θερμό καλωσόρισμα, αναφέροντας: «Ανάμεσα στα ιστορικά τοπία της Ελλάδας, η ζεστασιά και η φιλοξενία της ινδικής κοινότητας λάμπει έντονα. Τους ευχαριστώ από καρδιάς για το θερμό καλωσόρισμα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδεχθεί την Παρασκευή στις 11:00 στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Οι δύο ηγέτες θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση ενώ θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών και, στη συνέχεια, δηλώσεις στον Τύπο.

Νωρίτερα, στις 10:20 θα γίνει δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ θα ακολουθήσει τελετή παρασημοφόρησής του.

Στις 13:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραθέσει γεύμα εργασίας στον Ινδό πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή Ελλήνων και Ινδών επιχειρηματιών.

ΠΗΓΗ: protothema.gr