Στο Μέγαρο Μαξίμου υποδέχτηκε λίγα λεπτά μετά τις 11:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Οι δύο ηγέτες έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση ενώ θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών και, στη συνέχεια, δηλώσεις στον Τύπο.

Νωρίτερα, στις 10:20 έγινε δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Το πρωί «προσγειώθηκε» στην Αθήνα ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι ο οποίος έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από μέλη της ινδικής κοινότητας, καθώς είναι ο πρώτος αξιωματούχος της συγκεκριμένης χώρας που επισκέπτεται την Ελλάδα μετά από 40 χρόνια.

Τον Ινδό πρωθυπουργό, που έφτασε στη χώρα με 7 συμπατριώτες του επιχειρηματίες, υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γερπαετρίτης, ενώ λίγο μετά τις 10 βρέθηκε στο Σύνταγμα για την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Ο ίδιος ο Μόντι έγραψε στο Twitter κατά την άφιξή του: «Προσγειώθηκα στη Αθήνα. Προσβλέπω σε μία παραγωγική επίσκεψη στην Ελλάδα με στόχο την εκβάθυνση της φιλίας μεταξύ Ινδίας – Ελλάδας. Θα έχω συνομιλίες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θα έρθω σε επαφή με την Ινδική κοινότητα».

Παράλληλα, ο Ινδός πρωθυπουργός ευχαρίστησε την ινδική κοινότητα για το θερμό καλωσόρισμα, αναφέροντας: «Ανάμεσα στα ιστορικά τοπία της Ελλάδας, η ζεστασιά και η φιλοξενία της ινδικής κοινότητας λάμπει έντονα. Τους ευχαριστώ από καρδιάς για το θερμό καλωσόρισμα».

ΠΗΓΗ: protothema.gr