Στην υπερασπιστική γραμμή που κράτησε ο Αλβανός επιχειρηματίας, που κλείδωσε μαζί με άλλους δύο Έλληνες 13 παράνομους μετανάστες στον Έβρο, ανέφερε: «Δεν τους γδύσαμε, ούτε τους χτυπούσαμε, φοβηθήκαμε μήπως μας επιτεθούν γι’ αυτό τους κλείσαμε στο τρέιλερ».

Στην απολογία του, μέρος της οποίας δημοσιεύει το GrTimes.gr, ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι εντόπισε τους 13 μετανάστες σε απόσταση 150 μέτρων από την επιχείρησή του και 50 μέτρα από πρατήριο καυσίμων και όπως λέει, επιχειρούσαν να βάλουν φωτιά σε ένα εύφλεκτο αντικείμενο.

«Άμεσα κάλεσα την αστυνομία και ζήτησα συνδρομή των ανθρώπων που βρίσκονταν κοντά στο σημείο. Μόλις οι δεκατρείς τους είδαν, έγιναν επιθετικοί και κάποιοι πήγαν να τραπούν σε φυγή. Αυτό δε επιβεβαιώνεται και από την 22-08-23 ένορκη κατάθεση αστυνομικού. Τότε τους ζητήσαμε να πετάξουν ότι είχαν στα χέρια και τους φωνάξαμε με έντονο ύφος “STOP. POLICE IS COMING”», λέει σε άλλο σημείο.

«Τους περιορίσαμε εντός του τρέιλερ και αναμέναμε την αστυνομία να καταφτάσει στο σημείο. Σε καμία περίπτωση δεν ασκήσαμε βία διότι με μόνο το άκουσμα της λέξης POLICE, υπάκουσαν θεωρώντας μάλλον πως ήμασταν αστυνομικοί. Όντας αγανακτισμένος με το θέαμα που αντίκρισα λίγα μόλις μέτρα από το σπίτι και την οικογένεια μου, και μάλιστα τη στιγμή που δεκάδες εστίες φωτιάς στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης κατέκαιγαν σπίτια και περιουσίες, ανάρτησα εκφράζοντας δημόσια την αγανάκτηση μου ένα βίντεο που σε καμία περίπτωση δεν με αντιπροσωπεύει και δεν συνάδει με την πορεία της ζωής μου», λέει, τόσο για τη «σύλληψή» τους όσο και για το βίντεο.

Στη συνέχεια, όπως υποστηρίζει, και μέχρι να έρθουν οι αστυνομικοί, δεν μετακίνησε το αυτοκίνητο, έδωσε νερό σε όλους και τράβηξε άλλο βίντεο, στο οποίο «εμφανιζόταν η αυτοσχέδια εμπρηστική κατασκευή, την οποία παρέλαβαν οι αστυνομικοί όταν προέβησαν στη σύλληψη των δεκατριών. Όταν ήρθε στο σημείο η αστυνομία τους παρέλαβε στην κατάσταση ακριβώς όπως τους είχαμε βρει πριν δεκαπέντε λεπτά» συμπλήρωσε ακόμη.