Ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου και πρώην καγκελάριος Τζορτζ Όσμπορν, μετά την αποκάλυψη της κλοπής 2.000 αντικειμένων από τις συλλογές του μουσείου και ύστερα από την παραίτηση του διευθυντή και του αναπληρωτή διευθυντή του μουσείου για την υπόθεση, παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με τις καταγραφές, ενώ υπονόησε ότι η κλοπή έγινε εκ των έσω.

Όπως ανέφερε στο BBC, δεν είναι όλα τα αντικείμενα «σωστά καταγεγραμμένα και καταχωρημένα». Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε με νόημα: «Κάποιος που γνωρίζει τι δεν είναι καταχωρημένο έχει μεγάλο πλεονέκτημα στην απομάκρυνσή του».

Ο Όσμπορν παραδέχθηκε ότι το περιστατικό «σίγουρα έχει βλάψει τη φήμη του Βρετανικού Μουσείου, αυτό είναι μία αυτονόητη δήλωση και γι’ αυτό ζητώ “συγγνώμη” εκ μέρους του». «Πρόκειται για ένα χάος που πρόκειται να ξεκαθαρίσουμε», διαβεβαίωσε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι υπάρχει στενή συνεργασία με την αστυνομία, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη εγκληματολογική έρευνα για να διαπιστωθεί τι ακριβώς λείπει. Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε ότι η ασφάλεια του μουσείου πρέπει να βελτιωθεί.