Η Περιφερειακή Σύμβουλος Ευρώπη Κοσμίδη ανακοίνωσε πως αποφάσισε να μην είναι Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τον Νίκο Χαρδαλία, παρά τις πιέσεις του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττική να συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια.

Διαβάστε όλα όσα αναφέρει στη δήλωσή της:

«Αγαπητοί, φίλες και φίλοι, συμπολίτες,

Όπως γνωρίζετε, η πολιτική για εμένα συνιστά έκφανση της προσωπικής μου ανάγκης για προσφορά στους συνανθρώπους μου και για ενεργή συμμετοχή στις αποφάσεις που καθορίζουν την ποιότητα της ζωής όλων μας και της καθημερινότητά μας. Στο πλαίσιο αυτό, συμμετείχα στις περασμένες αυτοδιοικητικές εκλογές και εκλέχθηκα περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, αναλαμβάνοντας αμισθί τη θέση της εντεταλμένης συμβούλου όλων των τεχνικών έργων και μητροπολιτικών υποδομών Αττικής.

Δύσκολες αρμοδιότητες, που μου δόθηκαν με κριτήριο τις γνώσεις και την εμπειρία μου στο επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού, το οποίο εξασκώ αδιάλειπτα τα τελευταία 22 χρόνια.

Ωστόσο, η ζωή έχει τον τρόπο της να μας καθοδηγεί προς νέες κατευθύνσεις.

Αποφάσισα συνειδητά, λοιπόν, να μην συμμετάσχω στον εκλογικό αγώνα αυτή τη φορά. Στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές στην Αττική, δεν θα είμαι υποψήφια.

Η απόφασή μου αυτή έρχεται κυρίως ως απόρροια των αυξημένων επαγγελματικών μου υποχρεώσεων στις Κυκλάδες, όπου διατηρώ το δεύτερο τεχνικό μου γραφείο τα τελευταία δύο χρόνια. Είναι, όμως, και η αγάπη μου για τα καθάρια νερά που με επηρέασε σε αυτή την απόφαση.

Καθάρια νερά έναντι του βούρκου των άνανδρων χτυπημάτων «κάτω από τη ζώνη», όσων απώλεσαν προνόμια από την άσκηση των καθηκόντων μου ως Εντεταλμένης Συμβούλου και εκείνων που ενοχλήθηκαν από το προσωπικό κάλεσμα του Νίκου Χαρδαλιά για τη μετάβασή μου από τον Δήμο Αχαρνών και Θρακομακεδόνων στην Περιφέρεια Αττικής.

Με τιμούν οι πιέσεις του υποψήφιου περιφερειάρχη να παραμείνω στο ψηφοδέλτιο, αλλά γνωρίζοντας τα όρια και τις ψυχικές μου αντοχές, γνωστοποίησα στον ίδιο και τώρα σε όλους εσάς με αυτή την ανάρτηση, ότι είναι ειλημμένη απόφασή μου να μην συμμετάσχω στις περιφερειακές εκλογές.

Η στενή μου φιλία με τον Νίκο παραμένει ακλόνητη, όπως και η αυτονόητη πλήρη στήριξή μου στην υποψηφιότητά του. Πιστεύω ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να ηγηθεί της Περιφέρειας Αττικής και να διασφαλίσει τη συνέχεια της ανάπτυξης και της ευημερίας μας. Θα είμαι δίπλα του σε αυτόν τον αγώνα, με κριτήριο όχι μόνο την ακέραιη προσωπικότητά του, αλλά και την αναγνωρισμένη ικανότητά του να διοικεί.

Εντονότατες και εντονοτατοί μου, σας ευχαριστώ για την κατανόηση και την υποστήριξή σας και ελπίζω ότι η αγάπη και η εμπιστοσύνη σας προς το πρόσωπο μου, θα παραμείνουν αμετακίνητες.

Με εκτίμηση και αγάπη,
Ευρώπη Κοσμίδη»