Την έμπρακτη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απέναντι στις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής κρίσης, ζήτησε η Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και μέλος της Επιτροπής Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κα Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, στη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση ενδιάμεσης αναθεώρησης του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου 2021-2027.

Συγκεκριμένα, η κα Ασημακοπούλου αναφέρθηκε στη σκληρή δοκιμασία που περνά η Ελλάδα, εξαιτίας των πολλαπλών και ισχυρών πύρινων μετώπων. Στη συνέχεια, ευχαρίστησε τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συνδράμουν στην αντιμετώπιση των πρωτοφανών πυρκαγιών στην Ελλάδα, όπως και τους ήρωες και τις ηρωίδες, οι οποίοι με αυταπάρνηση δίνουν άνισες μάχες με την πύρινη λαίλαπα.

Η κα Ασημακοπούλου τόνισε ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχουν καταλυτικές επιπτώσεις στην πραγματική ζωή των Ευρωπαίων πολιτών. Παράλληλα, καλωσορίζοντας την αναφορά για αύξηση κατά 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ για το Αποθεματικό Αλληλεγγύης και Επείγουσας Βοήθειας, στην Έκθεση, υπογράμμισε τη ζωτική σημασία που έχουν τα χρήματα αυτά για την αντιμετώπιση των συνεπειών των ανεπανάληπτων πυρκαγιών που πλήττουν την Ελλάδα.

Κλείνοντας, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι σαφές ότι οι κοινοί μας αγώνες κατά της κλιματικής κρίσης πρέπει να εστιάσουν άμεσα και στην πρόληψη και πρέπει να υποστηρίζονται έμπρακτα από τον προϋπολογισμό της Ένωσης».