Άλλη μια δύσκολη νύχτα αναμένεται στον Έβρο και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή του Σουφλίου καθώς η μεγάλη φωτιά στο δάσος της Δαδιάς μαίνεται για 13η μέρα.

Οι κάτοικοι στο Σουφλί καλούνται με νέο μήνυμα του 112 να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να «ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών».

Όπως μετέδωσε νωρίτερα απεσταλμένη του Open, το πύρινο μέτωπο εκτείνεται σε 15 χιλιόμετρα και πλέον απειλεί ανοικτά όλη την περιοχή στο Σουφλί. Μεγάλος «εχθρός» των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι οι άνεμοι που αλλάζουν διαρκώς κατεύθυνση και απειλούν κάθε φορά και διαφορετική περιοχή.

Νωρίτερα, η φωτιά πέρασε από τα χωριά Γιαννούλη και Σιδηρών, και ενώ είχε πάρει κατεύθυνση προς την Κορνοφωλιά και απείλησε μοναστήρι της περιοχής, οι άνεμοι τη «γύρισαν» προς τα χωριά Πρωτοκλήσι και Αγριανή.

Το μέτωπο, μάλιστα, έχει «σπάσει» σε τρία διαφορετικά κομμάτια και έχει δημιουργηθεί έτσι ένας «πύρινος» κλοιός γύρω από το Σουφλί. Τα εναέρια μέσα επιχείρησαν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας, αλλά η μάχη ήταν άνιση και οι ρίψεις δεν έδειξαν να έχουν αποτέλεσμα.

Η φωτιά τώρα είναι μερικά χιλιόμετρα έξω από το Σουφλί, όμως, η φορά των ανέμων από την Παρασκευή αναμένεται να αλλάξει. Η εκτίμηση είναι πως θα υπάρξουν βοριάδες, κι αυτό σημαίνει ότι το μέτωπο θα κατευθυνθεί και πάλι προς το δάσος της Δαδιάς.