Την προφυλάκιση των τριών «σερίφηδων» -του 45χρονου Αλβανού και των δύο Ελλήνων που κατηγορούνται για την αρπαγή και τον εγκλωβισμό 13 μεταναστών σε αυτοσχέδιο τρέιλερ στον Έβρο- αποφάσισε πριν από λίγο το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του evros-news.gr, την προηγούμενη εβδομάδα, μετά την απολογία τους, είχε προκύψει διαφωνία μεταξύ της ανακρίτριας, που ζητούσε την προφυλάκιση, και της εισαγγελέως, που είχε αντίθετη άποψη.

Έτσι, βρίσκονταν σε κατ’ οίκον περιορισμό, και σήμερα (1/9) το τριμελές Δικαστικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε από το πρωί, αποφάσισε οι τρεις άνδρες να οδηγηθούν στη φυλακή.

Έβρος: Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται οι τρεις «σερίφηδες»
Κατηγορούνται για σοβαρά αδικήματα, μετά τη «σύλληψη» και περιφορά με κλειστό τρέιλερ 13 παράτυπων μεταναστών, στην περιοχή της Νέας Χηλής. Μάλιστα, ο Αλβανός, που ανέβασε και το σχετικό βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατηγορείται και για οπλοφορία, οπλοχρησία, αλλά και για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων.

Οι άλλες κατηγορίες είναι: Διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια με ρατσιστικά κίνητρα σε συνδυασμό με αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα από κοινού και συναυτουργία και έκθεση σε κίνδυνο, ενώ τον ιδιοκτήτη του οχήματος βαρύνει και η κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.