«Το ζήτημα είναι να διαφυλάξουμε την ενότητα του κόμματος μας και να αποκαταστήσουμε την ενότητα με τον λαό» τόνισε μιλώντας στο OPEN ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

«Μας έφυγε ένα μεγάλο κομμάτι του εκλογικού σώματος, έκανε άλλες επιλογές και αν αυτή την πραγματικότητα δεν τη δούμε κατάματα και δεν πούμε σκληρές αλήθειες και στον εαυτό μας καταρχήν αλλά και στο δημοκρατικό κόσμο που μας παρακολουθεί δεν θα έχουμε κάνει κανένα βήμα» πρόσθεσε ο κ. Παππάς.

«Δεν λέω τίποτα παραπάνω από αυτό ψηφίσαμε του 2019 και το 2019 προσδιορίσαμε τον εαυτό μας ως του σπίτι κάθε δημοκρατικού πολίτη που συσπειρώνει ανθρώπους από την αριστερά έως το προοδευτικό κέντρο. Είμαστε σε κατάσταση ενισχυμένης αναλογικής μόνο κόμματα που συγκεντρώνουν 30, 35 και 40% μπορούν να κερδίσουν εκλογές. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνουμε αναδίπλωση. Εάν κάνουμε αναδίπλωση και δείξουμε ότι κοιτάμε μόνο τη δική μας ψυχολογία ή μόνο μία από τις παραδόσεις του προοδευτικού χώρου, θα έχουμε κάνει ένα τεράστιο λάθος και θα έχουμε αφήσει ένα μεγάλο κενό στο πολιτικό σύστημα, το οποίο δεν πρέπει να το αφήσουμε», είπε ο Νίκος Παππάς, σημειώνοντας ότι αυτό θα το εκμεταλλευτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για την επαναφορά του ΣΥΡΙΖΑ στη δυναμική αντιπολίτευση ο κ. Παππάς σημείωσε: «Το κόμμα μας βρίσκεται σε μία μεταβατική περίοδο. Δεν είναι απλά μετάβαση, είναι αλλαγή ηγεσίας με την αποχώρηση ενός ανθρώπου που ήταν στο τιμόνι 15 χρόνια. Έκανε το κόμμα από ένα απλό κόμμα της Αριστεράς, κυβερνώσα δύναμη».

Για την απουσία του Αλέξη Τσίπρα από το συνέδριο, ο κ. Παππάς είπε ότι «έχει τη δυνατότητα να επιλέγει τον τρόπο με τον οποίο θα σταθεί στη διαδικασία αυτή. Έχει κρατήσει πολύ σοβαρή στάση μέχρι τώρα. Είναι ντε φάκτο εγγυητής της ενότητας».

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ένα κόμμα μελών με ανοιχτές διαδικασίες όπου οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από κάτω και θα υπάρχει ένα τεράστιο κύμα συμμετοχής και δημοκρατίας.

«Θεωρώ ότι κάθε νέα υποψηφιότητα μπορεί να προσθέσει και να κάνει τον διάλογό μας να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Κάθε υποψήφιος έχει δικαίωμα να κριθεί για την πορεία του και την ατζέντα την οποία προβάλει. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποδίδουμε ο ένας στον άλλο δευτερεύουσες σκέψεις», είπε σχολιάζοντας την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη.

Δείτε τη συνέντευξη