Η Αριστερά πρέπει να καταθέτει προτάσεις για μεταρρυθμίσεις που κάνουν τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη και προσφέρουν κυβερνητική εναλλακτική, τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη του στο ”Attica TV”.

Ενόψει της εκλογικής διαδικασίας είπε ότι «θέλουμε να ψηφίσουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και όσοι φίλοι και φίλες θέλουν να εγγραφούν μέλη» και τους προσκάλεσε στις κάλπες, προσθέτοντας ότι «όμως, θα πρέπει να ψηφίσουμε επιλέγοντας την επόμενη μέρα ενός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που δια του/της προέδρου και της πολιτικής πρότασης, θα διεκδικήσει την προοδευτική κυβέρνηση της Ελλάδας».

Σημείωσε ότι η επόμενη μέρα για τη χώρα «θέλει μια πιο ισχυρή Ελλάδα και η ισχυρή Ελλάδα θέλει ισχυρή Πολιτεία», όμως «ο κ. Μητσοτάκης αποδυναμώνει αντί να ενισχύει την Πολιτεία, είτε στον έλεγχο της αγοράς, είτε στην ενέργεια, είτε στην υγεία, είτε στα θέματα της πολιτικής προστασίας». «Χρειαζόμαστε μια πιο ισχυρή Ελλάδα και η ισχυρή Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή Πολιτεία. Όχι φάρ ουέστ των κολλητών και των γαλάζιων παιδιών», τόνισε.

Υποστήριξε ότι «ο λόγος για τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Αλέξης Τσίπρας μπήκαν στο στόχαστρο, είναι «γιατί τα βάλαμε με το σύστημα της εξουσίας. Γιατί το σύστημα εξουσίας κατάλαβε ότι κινδυνεύει από τον ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτοντας ότι «το σύστημα εξουσίας φοβάται τις αριστερές και προοδευτικές ιδέες και πολιτικές».

Ο κ. Φάμελλος είπε ότι «η Αριστερά δεν είναι μόνο αντιπολίτευση» και πως «πρέπει να καταθέτει προτάσεις για μεταρρυθμίσεις που κάνουν τις ζωές των ανθρώπων καλύτερες». «Άρα, ευρωπαϊκό, αριστερό, οικολογικό και βαθιά μεταρρυθμιστικό κόμμα που δεν θα υποκλίνεται σε αυτό που λέμε Κέντρο ή κεντροδεξιά σκέψη, αλλά θα την αναγνωρίζει», είπε. Φέρνοντας ως παράδειγμα την οικονομία, υποστήριξε ότι «αριστερή πολιτική είναι όταν μιλάς ξεκάθαρα για έλεγχο κέρδους και πρόσβαση σε βασικά αγαθά παραγωγής και επιβίωσης», μια πολιτική «που δημιουργεί οφέλη στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και των επιχειρήσεων».

Ερωτηθείς εάν ένα από τα πρώτα τηλεφωνήματα που θα κάνει η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να είναι προς τον κ. Ανδρουλάκη απάντησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε προοδευτική διακυβέρνηση και με την απλή αναλογική, ότι κι ο ίδιος του απευθύνθηκε κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων για την ανάγκη τα προοδευτικά κόμματα να συζητήσουν ξανά για τη δημοκρατία και τις αξίες. «Αυτή η συζήτηση αφορά προφανώς τα προοδευτικά κόμματα. Το λέμε λοιπόν, τα ”τηλεφωνήματα” είναι διαρκή, δημόσια και είναι στο επίπεδο της κοινωνίας, δημόσια, και ειλικρινή», σχολίασε.

Ανέφερε ότι «οι παραφωνίες κάνουν κακό στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», ότι «πρέπει να συζητήσουμε για τελείως διαφορετικές τάσεις», ότι «πρέπει να υπάρχουν ιδεολογικά ρεύματα αλλά, όχι μηχανισμοί».

Αναφορικά με την επίσκεψη του στην ΕΡΤ3 χθες είπε ότι ζήτησε επιστροφή του ενημερωτικού και ειδησεογραφικού τμήματος, παραγωγή πολιτικών και ειδησεογραφικών εκπομπών. «Είναι μια μεγάλη υποβάθμιση και απαξίωση της ΕΡΤ3 αλλά ταυτόχρονα είναι και μια προσπάθεια να υποβαθμιστεί η πολιτική ενημέρωση», είπε, σχολιάζοντας ότι και «στην ΕΡΤ1 μειώνονται τα δελτία ειδήσεων και έχουν εξαφανιστεί και οι πολιτικές εκπομπές» και πως «ο κ. Μητσοτάκης θέλει να μειώσει το πολιτικό αποτύπωμα της δημόσιας τηλεόρασης, θέλει να αποπολιτικοποιήσει την ΕΡΤ», γιατί «έτσι μειώνει τις πολιτικές συζητήσεις που τον ενοχλούν».

Σχετικά με το τι περιμένει να ακούσει από τον κ. Μητσοτάκη στην επικείμενη επίσκεψή του στη Δαδιά, είπε ότι στη Βουλή ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να έρθει και να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση, όμως «μας έκανε φοβερή εντύπωση ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε ούτε μία συγγνώμη στη Βουλή αλλά και δεν ανέλαβε καμία ευθύνη».